У Львові розповіли, що робитимуть з майном УПЦ

У Львові розповіли, що робитимуть з майном УПЦ

Міський голова Львова Андрій Садовий розповів, кому відійде майно УПЦ МП у місті.

Щодо майна московського патріархату у Львові. Приміщення на Пекарській будуть прийняті на баланс міста. Тут розвиватимемо систему реабілітації. Ініціатива важлива, "богоугодна", тому, думаю, ніхто не буде проти. Щодо самобуду на Сихові. Його демонтують найближчим часом. Прийняли першу ухвалу щодо передачі земельної ділянки Православній церкві України. Вона належатиме громаді, – написав він у Фейсбук.

За словами Садового, щодо храму на вул. Бобанича ситуація складніша.

Майно належить релігійній громаді, яка на словах відрікається від МП. Тому тут є два варіанти: офіційно стати Українською церквою, або ж пройти процес націоналізації. Всі необхідні для цього документи вже підготовлено, – пояснив він.

Нагадаємо, На Львівщині розпочали фінансувати пенсії за квітень

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Теги: 
Читайте також
У Дрогобичі внаслідок пожежі загинув чоловік У Дрогобичі внаслідок пожежі загинув чоловік
На момент прибуття вогнеборців помешкання у м. Дрогобич було повністю охоплене вогнем. Після ліквідації займання всередині будинку знайшли тіло чоловіка.
Благодійний мистецький проєкт "Споріднені": українські митці разом із дітьми зробили виставку(відео) Благодійний мистецький проєкт "Споріднені": українські митці разом із дітьми зробили виставку(відео)
Мистецтво скла, живопису та скульптури. Юні та талановиті діти Львова, які опинилися в складних життєвих обставинах, разом із відомими українськими митцями створили спільну виставку. Усе в межах проєкту «Споріднені», який у місті проходить удруге.
Туризм в умовах пандемії: кількість туристів із країн Перської затоки у Львові зростає щодня (відео) Туризм в умовах пандемії: кількість туристів із країн Перської затоки у Львові зростає щодня (відео)
Вуличками Львова дедалі частіше можна зустріти відвідувачів із за кордону. Наразі ж здебільшого це – мешканці країн Перської затоки, які приїздять до міста Лева цілими сім’ями з близько 5-10 осіб або ж групами.
Loading...
Load next