Санаторій у Трускавці надаватиме соціальні послуги ВПО - рішення Уряду

Санаторій у Трускавці надаватиме соціальні послуги ВПО - рішення Уряду

Проєкт розпочався 1 квітня цього року та триватиме до кінця 2024 року. В межах експериментального проєкту Міністерства соціальної політики два санаторії сфери управління Міністерства соціальної політики надаватимуть соціальні послуги деяким категоріям осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах.

Це передбачено Постановою Кабінету Міністрів України № 248. Йдеться про спеціалізований Трускавецький санаторій «Батьківщина», що на Дрогобиччині, та спеціалізований Миргородський санаторій «Слава».  Про це повідомляють в пресслужбі ЛОВА.

Обидва санаторії надаватимуть найбільш затребувані соціальні послуги на безоплатній основі внутрішньо переміщеним особам:

  • з числа осіб похилого віку, осіб з інвалідністю та осіб, які перемістилися з тимчасово окупованої рф території України, а також населених пунктів, розташованих в районі проведення воєнних (бойових) дій чи які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні), в т.ч. під час обов’язкової евакуації;
  • осіб, в яких житло зруйноване чи непридатне для проживання внаслідок пошкодження і які подали заявку на відшкодування відповідних втрат.


Які соціальні послуги будуть надаватись:

  • надання притулку (тривалістю надання послуг одній особі - не більше як 6 місяців
  • підтримане проживання
  • догляд стаціонарний (не більше як 50 особам)
  • соціальна адаптація


Умовою для надання соціальних послуг є наявність довідки про взяття на облік ВПО. Для отримання соціальних послуг особа, яка їх потребує, подає заявку та необхідні документи органу соціального захисту територіальної громади за місцем перебування на обліку, - зазначають в Управлінні соціального захисту Дрогобицької РВА.

Нагадаємо,  Львівська міськрада пропонує підняти ціни на паркування в місті

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
У Трускавці зіткнулися два автомобілі: п’ятеро осіб травмовано (відео) У Трускавці зіткнулися два автомобілі: п’ятеро осіб травмовано (відео)
Обох водіїв, а також пасажирів легковика, серед яких 2-річний хлопчик, ушпиталили.
Loading...
Load next