На Львівщині створять інноваційний мобільний додаток для туристів

На Львівщині створять інноваційний мобільний додаток для туристів

ГО «Успішна Львівщина» за підтримки Українського культурного фонду починає роботу над розробкою мобільного додатку «Львівщина. Унікальний спадок». Місія проєкту – популяризувати об’єкти культурної спадщини області.

Про це повідомили на пресконференції, яка відбулась сьогодні,26 червня, у Львові.

Дякую Українському культурному фонду, партнерам, експертам і робочій групі, яка створювала цей проєкт. У наш час важливо зберігати та популяризувати культурні цінності регіону як частину загальнонаціональної спадщини, яка через російську агресію постійно знаходиться у небезпеці знищення. У нашій області є понад 8000 пам’яток культурної спадщини. У додатку буде доступно близько 500 об’єктів. Турист зможе за допомогою різних фільтрів обрати місця, які хоче відвідати: музеї, заповідники, замки, парки. Окрім цього, передбачено функцію прокладати маршрути і обирати цікаві об’єкти, які є неподалік, - розповів директор ГО «Успішна Львівщина», керівник проєкту Тарас Зозуля.

Завершити роботу над додатком планують у жовтні. Він буде доступний на усіх мобільних операційних системах і працюватиме як онлайн, так і офлайн.

Популяризація культурної спадщини є важливим моментом. І завдяки цьому додатку вона стане доступнішою як іноземцям, так і жителям інших регіонів нашої держави. Львівська область – це багатий край, який має різноманітну історію й вона дуже важлива для того, щоб розуміти й виховувати національну свідомість. Важливо, що завдяки цьому додатку історія нашої області стане доступнішою як іноземцям, так і жителям інших регіонів нашої держави, - сказав Руслан Коропецький, провідний науковий співробітник Науково-дослідного відділу Історико-культурного заповідника «Стільське городище».

Вважаю, що цей додаток буде корисний не лише для іноземних туристів. Він буде слугувати і для нового виду туризму, який, я переконаний, є дуже перспективний для Львівщини. В час повномасштабного вторгнення на Львівщину приїхало дуже багато внутрішньо переміщених осіб. Цей додаток допоможе їм у вихідні дні подорожувати і знайомитися з культурним надбанням Львівщини, - додав голова комісії з питань культури Львівської обласної ради Святослав Шеремета

Застосунок «Львівщина. Унікальний спадок» буде доступний українською та англійською мовами.

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Туризм в умовах пандемії: кількість туристів із країн Перської затоки у Львові зростає щодня (відео) Туризм в умовах пандемії: кількість туристів із країн Перської затоки у Львові зростає щодня (відео)
Вуличками Львова дедалі частіше можна зустріти відвідувачів із за кордону. Наразі ж здебільшого це – мешканці країн Перської затоки, які приїздять до міста Лева цілими сім’ями з близько 5-10 осіб або ж групами.
Попит на подорожі в Україні: яка ситуація з туризмом? Попит на подорожі в Україні: яка ситуація з туризмом?
За словами фахівців, попит на подорожі зріс у рази в порівняні з минулим роком. Це стосується як й поїздок за кордон, так і внутрішнього туризму
Loading...
Load next