За перше півріччя на Львівщині зібрали рекордні податки від туризму (відео)

За перше півріччя на Львівщині зібрали рекордні податки від туризму (відео)
На Львівщині туристичний збір за перше півріччя 2022 року втричі перевищив показники минулого року і становить майже 20 млн грн 

Рекордні податки від туризму. На Львівщині туристичний збір за перше півріччя 2022 року втричі перевищив показники не лише минулого року, але й доковідних часів.  

19 мільйонів і 700 тис за перші 6 місяців туристичний збір склав на Львівщині власне таку суму, — каже Наталя Табака, начальниця управління туризму та курортів Львівської ОВА. 

Але насправді такі результати — це вимушена історія для українців, каже Наталія Табака. Адже це надходження від людей, які були змушені приїхати до нас, тікаючи від війни. Саме через це готелі, садиби, апартаменти, санаторії були заповнені по самі вінця.  

Завантажені були на повну з перших днів війни. Сьогодні, звісно, ситуація трошки змінилася. Власне бракує нам туриста, відпочивальника в наших санаторіях, в наших курортних територіях, — зазначила Наталя Табака. 

Разом з тим, туристичне життя на заході України і на Львівщині зокрема помалу відроджується.  

Люди хочуть в гори, люди хочуть в Карпати. Людей цікавить озеро Синевир, фортеця Тустань, їх цікавить Яремче, Буковель. Походи по горах, до речі, досить популярні цього року. Наприклад, гора Пікуй, гора Парашка, полонина Боржава, — розповів Ігор Губіліт, директор туроператора «Відвідай», краєзнавець 

Великою популярністю також користуються і веломандрівки. Тому в області активно працюють над створенням нових і вдосконаленням вже наявних туристичних маршрутів. 

Це той вид відпочинку, який дозволяє психологічно розвантажити себе і здоров’я підтримати споглядання за природою, тиша і фізична активність — це те, що дозволяє людям бути продуктивними, — підмітила Наталя Табака. 

Що цікаво, 70% туристів на Львівщині — це самі львів’яни, які звикли подорожувати і хочуть трішки відпочити і перезарядитися, щоб і далі могли працювати на благо нашої країни. Є серед відпочивальників, кажуть туроператори, і туристи з Харкова, Одеси, Миколаєва, які приїжджають на вихідні, щоб відволіктися від постійних тривог і обстрілів. 

На жаль, ми не маємо іноземних туристів, які ключові фінансові внески робили до наших бюджетів. Але переконана, що після нашої перемоги ми будемо дуже популярною дистанцією для іноземних туристів і радо прийматимемо гостей з наших дружних країн, —  підкреслила Наталя Табака.

До речі, особливістю цього туристичного сезону стало те, що люди тепер надають перевагу саме коротким 1-2-денним мандрівкам. Натомість найпопулярніші локації на Львівщині залишилися незмінними — це замки, канатні дороги, фортеця Тустань, водоспад Кам’янка. 

Стали активніше продаватися, де є якась патріотична складова. На Старосамбірщині є вежа Пам’яті, яка там особливою популярністю не користувалася, я бачу, що цього року вже більше людей починають їхати, щоби щось дізнатися про нашу історію, про наші звичаї, про те як відбувалася збройна боротьба нашого народу проти різних загарбників, — розповів Ігор Губіліт.

Що стосується цін, то у порівнянні з минулим роком вони зросли в середньому на 10-20%. Усе через здорожчання вартості пального і витрат на транспортні перевезення.   

Разом з тим, одноденна мандрівка вартує в середньому 400-600 грн. Усе залежить від довжини маршруту. Але варто врахувати, що вхідні квити на певні туристичні об’єкти у вартість туру не входять. Вони оплачуються додатково і коштують в середньому 100-200 грн.  

Враховуючи цю обставину, ми, наприклад, зробили такий маршрут, який називається «В Карпати дешево і красиво», де вартість є не надто велика і де вхідні квитки дорівнюють 0. Ми показуємо людям панорами Карпат. За них наразі гроші поки що не беруть в більшості випадків, — зазначив Ігор Губіліт. 

Додамо, що чимало туроператорів влаштовують для вимушено переміщених осіб благодійні мандрівки довкола Львова абсолютно безкоштовно. Тож якщо ви хочете відволіктися, набратися сил і позитивних емоцій, саме час відкрити для себе туристичну Львівщину.   

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
З початку війни через кордон на Львівщині виїхало понад 1,5 млн громадян (відео) З початку війни через кордон на Львівщині виїхало понад 1,5 млн громадян (відео)
Всі режими пропуску від 24 лютого працюють у посиленому режимі.
Майстер-класи для дітей-переселенців  у Львові (відео) Майстер-класи для дітей-переселенців у Львові (відео)
Власноруч виготовлені вироби дітки можуть передати нашим захисникам, які борються за свободу України.
Безкоштовні одяг і взуття для переселенців у Львові (відео) Безкоштовні одяг і взуття для переселенців у Львові (відео)
Вимушено переміщені люди можуть отримати тут усе необхідне. Львів’ян можуть долучитися, поділившись речами, які не використовують.
Loading...
Load next