Справа вбивства Фаріон: оголошення підозри

Справа вбивства Фаріон: оголошення підозри

Правоохоронці проситимуть у суді обрати запобіжний захід для 18-річного хлопця, затриманого у справі щодо вбивства української громадської діячки Ірини Фаріон, у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Про це під час брифінгу заявив заступник генпрокурора Антон Войтенко.

На місці вбивства Ірини Фаріон була знайдена спортивна гільза, не бойова. Наразі шукають, де ця куля була придбана, — МВС. 

Відомо, що підозрюваний чекав на Фаріон дві години. Допитано 900 свідків, переглянути 1800 фотографій та відпрацьовано понад 80 схожих осіб.

9, 14 та 19 липня вбивця винаймав нове житло. Після прибуття до Львова він отримав посилку з одягом. Відправив посилку сам собі з Дніпра. Саме в цьому одязі він вчинив вбивство. 

За декілька секунд до вбивства він одягнув червоні рукавиці та вистрілив у неї в той час, коли вона чекала на таксі. За попередніми даними, він підійшов до неї приблизно на 2 м.

Після вчинення злочину він утік із місця вбивства. Через два дні він поїхав до Дніпра поїздом із залізничного вокзалу Львова.

26 липня спецназ увірвався в його квартиру у Дніпрі. Правоохоронці вивели його маму та затримали хлопця. Слідчі перевірили його листування на мобільному телефоні, наразі його листування ще досліджують поліцейські та співробітники СБУ.

У телефоні підозрюваного виявили книгу «Секретні інструкції КДБ та ЦРУ». Також правоохоронці продемонстрували так званий прощальний лист хлопця "на випадок, якщо щось піде не так"

Правоохоронці перевіряють його причетність до неонацистського руху з центром в країні агресора. Його зв'язки на території України та мотиви злочину. Це або релігійна неприязнь, або національна чи особиста.

Відомо, що матір хлопця не знала, що він поїхав до Львова.

Зброю, з якої вбито Фаріон, наразі не знайдено. Фігурант обмовився, що сховав пістолет. Однією із наступних жертв міг бути нардеп Максим Бужанський.

Читайте також
Смертельний удар ножем: у Львові поліцейські затримали зловмисника, що вбив чоловіка (відео) Смертельний удар ножем: у Львові поліцейські затримали зловмисника, що вбив чоловіка (відео)
Під час конфлікту на вул. Шевченка зловмисника заподіяв жертві удар ножем у груди. Чоловік помер на місці події
Безвісти зниклу львів'янку знайшли на дні Алтайських озер (фото) Безвісти зниклу львів'янку знайшли на дні Алтайських озер (фото)
Зниклу напередодні 19-річну львів’янку Анастасію Стахів знайшли мертвою. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила Пошуково-рятувальна волонтерська асоціація Sarva.
На Львівщині розкрили вбивство, яке чоловік скоїв у Польщі ще 18 років тому На Львівщині розкрили вбивство, яке чоловік скоїв у Польщі ще 18 років тому
Львівські правоохоронці розкрили вбивство, яке трапилось у Польщі ще у 2003 році. Однак, справу вдалось розкрити лише через 18 років - у 2021 році.
Loading...
Load next