Таємниці ЕСКУЛАБ: журналістів НЕ ВПУСТИЛИ

Таємниці ЕСКУЛАБ: журналістів НЕ ВПУСТИЛИ
У приміщенні Львівського пресклубу відбувся брифінг про стан речей у Ескулабі, що скликали співвласники Станіслав Луговський та Денис Мельник. Однак, не для всіх вхід виявився вільним

Не пустили журналістів на пресконференція. Сьогодні у приміщенні Львівського Пресклубу відбувся брифінг щодо стану речей у компанії Ескулаб, який скликали співвласники Станіслав Луговський та Денис Мельник, однак на подію нам потрапити не вдалося. Двері були зачинені. Також в коридорі стояли й інші працівники цієї компанії, які хотіли поставити питання присутнім спікерам, але їх не пропустили.


Разом з тим дії представників, які брали участь у конференції, то вони просто бояться отримати питання і надати відповіді і так далі, - розповів Андрій Зборівський керівник юридичного напрямку компанії «Ескулаб».



Я хотіла би бути присутньою на пресконференції на яку нас не впустили й поставити питання ІТ-департаменту, розробникам: «У зв’язку з чим відбулося втручання?». Надати фактаж журналістам які там були присутні. Також в мене було питання до фінансового директора стосовно неоподаткування коштів, дуже гарно на пресконференції поставили таблиці, але таблиці ми всі можемо зробити. В мене питання стосовно відповіді на підтримку пунктів забору, керівників регіональних, де вони чітко пишуть що 21.06 та 20.06 було надано вказівку про НЕ оподаткування коштів, але ці питання були незручними, відповідно нас туди не пустили, - зазначила Юліанна Дудко керівниця відділу бізнес-аналізу компанії «Ескулаб».

По факту на брифінгу оцінювали роботу засновника Сергія Дядюшка, який виступає наразі опонентом Станіслава Луговського та Дениса Мельника. За їх словами, він своїми рішеннями руйнує компанію.

Стосовно сплати податків ЄСВ ми сплатили у 2-му кварталі 2023 року 2,52 млн грн, а в другому 2024 року ми сплатили понад 14 млн грн, що в 6 разів більше ніж 2 квартал 2023 року. Середня заробітна плата виросла з 7,2 тис. грн  27,2 тис. грн іншими словами - в 4 рази, - розповів Станіслав Луговський співвласник компанії.

Однак сам Сергій Дядюшко зазначає, що ситуація зовсім навпаки й в цей період 23 року справами займався Денис Мельник.

Якраз оце от 2023 який наводиться, де цифри він порівнює і от цей період часу якраз була його фінансова вертикаль вся при управлінні. Це є Яворська Уляна, це є Піх Ростислав і це є Хотинська Орися, головна бухгалтерка. Фінансовим директором був якраз Піх Ростислав. Це він привів їх у компанію, звільнивши моїх працівників, дискредитувавши і привів їх у компанію, - зазначив Сергій Дядюшко засновник компанії «Ескулаб».

Документи ж говорять про інше, а саме, що збільшення показників якраз таки заслуга іншого фінансового директора.

Коли вони показують, що в 6 разів збільшили зараз там надходження в бюджет  і зарплати, то я вам можу сказати, що це відбулося власне завдяки фінансовому директору, який є зараз в моїй команді Дубівка Андрій, він фінансовий директор зараз по Києву. Власне це він почав кричати, що подивіться ми провели аудит незалежний і потім показали, що гроші виводились і от тоді Дубівка Андрій почав виправляти цю ситуацію. Тому тут як завжди йде маніпуляція з боку пана Мельника і Луговського стосовно подій, які відбулися, - розповідає Сергій Дядюшко засновник компанії «Ескулаб».

Також на брифінгу пояснили щодо ситуації з відключенням програмного забезпечення лабораторій, коли компанія MZ Group, що його розробляла заблокувала акаунти співробітників, що унеможливило проведення лабораторних досліджень.

Насправді ніяким чином ми MZ Group на якісь там виключання серверів, включання ми не маємо. Тобто сервер насправді був орендований ППМЦ Ескулаб, але оскільки пан Дядюшко заблокував виплати по нашій організації й також по суб-підрядних організаціях, які власне орендують сервери, то ми не могли більше оплачувати їх, - зазначив Ігор Маліновський співзасновник MZ Group.

Однак і цьому заперечує Сергій Дядюшко кажучи, що усі рахунки сплачені і проблеми з програмним забезпеченням мають іншу причину.

Мені закидали, що там в мене родичі працюють так от двоюрідний брат, який працює в MZ Group, Станіслава Луговського, Ігор Малиновський, то він чомусь виключив Київські пункти, де я є юридичним директором залишаюсь, - розповів Сергій Дядюшко засновник компанії «Ескулаб».

Зрештою у підсумку на брифінгу, на який нас так не пустили розповіли, що вбачають і діях Дядюшко спробу захоплення компанії.

Мета «свята» для нього – захопити операційний контроль над підприємством. Рішенням судді Трускавецького і він надіється, що рішенням апеляційного суду він перейде в статус 2023 коли він був генеральним директором. Вся повнота влади на підприємстві була в нього й у юридичний спосіб зняти з цієї посади ми не могли, - зазначає Денис Мельник співвласник «Ескулаб».

Тим часом сам Сергій Дядюшко запропонував вихід з цього конфлікту.

Мої дії наступні. Ми не можемо працювати разом, є ряд інвесторів, які готові викупити Ескулаб, давайте пустим їх в аудит, нехай оцінять, хто більше буде готовий заплатити за Ескулаб, то той хай і приймає рішення кого з директорів, кого з власників він хоче бачити на позиції мотору для подальшого руху підприємтсва вгору, - підсумував Сергій Дядюшко засновник компанії «Ескулаб».

Але чи погодяться на це опоненти покаже час.

Читайте також
Журналісти втрутилися у роботу лабораторії «Ескулаб» Журналісти втрутилися у роботу лабораторії «Ескулаб»
На територію лабораторії «Ескулаб» прибули невідомі з відеокамерою. Попереднього повідомлення про візит не було і відбувся він зі значними порушеннями
У Львові запрацював медіацентр для іноземних журналістів У Львові запрацював медіацентр для іноземних журналістів
Його відкрили на Площі Ринок, 32. Медіацентр працює у режимі коворкінгу.
Ryanair запускає 14 нових рейсів зі Львова до Європи: перелік та ціни Ryanair запускає 14 нових рейсів зі Львова до Європи: перелік та ціни
Перші рейси здійснюватимуться на початку липня.
Loading...
Load next