У Львівському ліцеї імені Героїв Крут вперше розпочали навчання дівчата

У Львівському ліцеї імені Героїв Крут вперше розпочали навчання дівчата

У Львівському ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут відбулися урочистості з приводу нового начального року. Цьогоріч вперше в історії ліцею там розпочали навчання дівчата.

Про це повідомляє Львівська обласна рада.

Цього року у Ліцей імені Героїв Крут вступили 199 дітей з 23 областей України. Особливість цьогорічного вступу – перший прийом на навчання у 10 клас дівчат. Для них створили відповідні умови проживання.

Бути ліцеїстом-крутянином – це велика честь і велика відповідальність, але я впевнений, що за роки навчання ви станете найкращими. Цього року ми відкриваємо нову сторінку нашого ліцею – у нас вперше навчатимуться дівчата, які, переконаний, стануть прикладом для інших, — сказав начальник ліцею Юрій Гусар.

Хлопці та дівчата отримали навчальне звання "ліцеїст", тепер вони мають право носити військові однострої.

У 10 ліцеїстів батьки загинули під час бойових дій, пропали безвісти, або перебувають у полоні, 9 ліцеїстів — внутрішньо переміщені особи з Донецької, Херсонської, Запорізької, Харківської, Київської областей та Криму. А в майже 40% ліцеїстів батьки проходять службу в Збройних силах України, або підрозділах сектору оборони, абсолютна більшість – учасники бойових дій.

Нагадаємо, У Львові заклали капсулу часу для центру ментального здоров'я в межах проєкту Unbroken

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
На Львівщині відновлять навчання у школах (відео) На Львівщині відновлять навчання у школах (відео)
Із 14 березня школи Львівщини можуть повернутися до навчання. Кожен заклад самостійно обиратиме форму освітнього процесу.
Спершу за парти, опісля – до спорту: як діти Львівщини повертаються до навчання (відео) Спершу за парти, опісля – до спорту: як діти Львівщини повертаються до навчання (відео)
Львівські школи відновили навчання в онлайн-форматі. Водночас відновлюють роботу й спортивні секції.
Уроки безпеки для школярів Львівщини: дітей вчать правил поведінки під час надзвичайних ситуацій (відео) Уроки безпеки для школярів Львівщини: дітей вчать правил поведінки під час надзвичайних ситуацій (відео)
Уроки безпеки для школярів. Львівські вогнеборці спільно із поліціянтами навчають дітлахів правил поведінки у випадку виникнення надзвичайних ситуацій. Такі пізнавальні уроки відбудуться у всіх районах області.
Loading...
Load next