В Україні запустять автоматичну реєстрацію будівництва за допомогою порталу "Дія" (відео)

В Україні запустять автоматичну реєстрацію будівництва за допомогою порталу "Дія" (відео)
Перші послуги для будівельної галузі на порталі "Дія" було представлено минулого року, станом на сьогодні їх уже 14.

В Україні незабаром запустять автоматичну реєстрацію будівництва за допомогою порталу "Дія". Про це у вівторок, 8 лютого, заявив міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов під час виступу на Diia Summit.

Про це пише "ПравдаТУТ News" з посиланням на трансляцію Дія Саміт.

Як це працює? Під час подання заяви на дозвіл система перевіряє відповідність усіх документів заданим критеріям. Якщо всі відомості заповнені коректно, автоматично реєструє видачу дозволу на будівельні роботи, - зазначив чиновник.

Глава Мінрегіону також додав, що нововведення дозволить уникнути корупційних ризиків, оскільки процес відбуватиметься без людського чинника. Він зокрема нагадав, що перші послуги для будівельної галузі на порталі "Дія" було представлено минулого року, станом на сьогодні їх уже 14.

Понад 130 тисяч об'єктів будівництва, 620 тисяч документів по цих об'єктах, понад 1,1 мільйона унікальних відвідувань і 27 тисяч користувачів – результат спільної роботи Мінрегіону і Мінцифри. За — прозорість та зрозумілість, проти — корупції та витрачання зайвого часу, - наголосив Чернишов.

Він також зазначив, що їхньою метою є завдяки цифровій трансформації зробити будівельну сферу максимально чіткою, як ідеальний програмний код. Без "багів" у системі та такою, що допоможе створити комфорт у громадах..

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Loading...
Load next