Нові стандарти в будівництві (відео)

Нові стандарти в будівництві (відео)
Новобудови повинні бути обладнанні надійними укриттями від авіаударів. А безпосередньо в квартирах рекомендують облаштовувати кімнати безпеки.

У Львові прийняли нові стандарти зведення житлових будинків. Тепер за рекомендацією новобудови повинні бути обладнанні надійними укриттями від авіаударів. Також бажано, щоб в квартирах були облаштовані кімнати безпеки з броньованими вікнами, які можуть захистити від ударної хвилі, осколків чи уламків ракети.

У нещодавно зведеному будинку по вулиці Стрийській ці стандарти впровадили ще на стадії проектування. І тепер тут в укритті є навіть кімнати, де зараз розміщуються переселенці зі східних областей України.

Взагалі нас бомбили 1-го числа на наш мікрорайон скинули 2 авіабомби. Це було дуже страшно і 2-го числа ми вже не витримали та поїхали. Ну, тому що залишатися там... Ми ледве виїхали наш район був закритий, ніхто з таксистів не хотів за нами їхати. Пощастило із волонтерами. Ми вже скоро збираємося повертатися, у нас вже менш спокійно стає, правда квартира пошкоджена, доведеться пожити деякий час у друзів, але тим не менш, - розказує Юлія Ждановська, переселенка з Харкова.

До слова, в цьому укритті провели світло, поруч розгорнули кухню, облаштували санвузли та навіть встановили пральну машину.

Посилена безпека це є дуже важливо на сьогоднішній день і ви бачите, що це приміщення у якому ми сьогодні перебуваємо це є добрий приклад укриття, коли власне це місце, де парковка чи підвал іншими словами його було адаптовано таким чином, щоб люди могли отримати належний захист у випадку якщо будуть певні атаки, - наголошує Любомир Зубач, заступник міського голови Львова з питань містобудування.

Нові стандарти у будівництві прийняли на виконкомі. Це стосується й озеленення території, зведення школи або дитсадка зважаючи на квадратуру житлового комплексу, дитячих майданчиків та іншої інфраструктури.

Площа приміщень зараз в яких проживають люди складає 55 кв м, а загальна площа паркінгу  1,5 тис кв м. В принципі при найгірших умовах ми могли би його заповнювати повністю. І забезпечувати людей тимчасовим місцем перебування, - каже Дмитро Лук’янчук, керівник будівельного об’єкту.
 

Посадовці запевняють, що й для забудовників ці рекомендації допоможуть вийти в плюс, бо люди при купівлі житла враховуватимуть наявність безпечної зони. Хоча й затрати на будівництво зростуть.

Здорожчання однозначно буде неминучим. Тому що це більше затрат на матеріали, зараз і так дуже складна ситуація на ринку дуже багато постачальників втратили свої матеріальні бази. Але виходячи з ситуації, постійно приміняючи якісь інноваційні методи шукаємо, використовуючи альтернативні матеріали, то будемо старатися справитися з цією проблематикою, - додає Дмитро Лук’янчук.
 

Посадовці розповідають, що такі рекомендації розробляли з огляду на досвід Ізраїлю. Також від забудовників вимагатимуть відмовитися від паркомісць у подвір’ї, натомість облаштовувати замість них громадські простори.

Підтримай нас на Patreon: https://www.patreon.com/pravdatutlviv 
Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next