У Китаї з'явився перший житловий будинок із вертикальним лісом (фото)

У Китаї з'явився перший житловий будинок із вертикальним лісом (фото)
Вертикальний ліс складається з 404 дерев та 4620 чагарників.

На різних поверхах екологічної будівлі розміщені дерева та чагарники. Такий спосіб озеленення дозволить виробляти 11 тонн кисню на рік.

У Китаї з'явився перший житловий будинок, спроектований за концепцією вертикального лісу. Комплекс «Easyhome huanggang vertical forest» є житловим будинком з масштабним озелененням по всьому фасаду, повідомляє Designboom.

Вертикальний ліс складається з 404 дерев та 4620 чагарників, які здатні поглинати до 22 т вуглекислого газу та виробляти 11 т кисню на рік.

Такий дизайн дозволяє чудово бачити фасади, обрамлені деревами, посилюючи чуттєве сприйняття зелені та інтегруючи рослинний ландшафт в архітектурний вимір, — зазначає головний архітектор проекту Стефано Боері.

Таким чином, у мешканців будинку з'являється можливість подивитися на міський простір з іншого погляду: тепер, щоб опинитися в оточенні природи, не потрібно переїжджати за місто.

Ми сподіваємося, що одного разу у кожного буде можливість жити поряд із природою. Модель вертикального лісу в житлових комплексах кардинально перетворить ландшафт майбутніх міст та змінить очікування людей, — вважає директор архітектурного бюро Stefano Boeri Architetti China П'єтро Чіоді.

Варто додати, що італійський архітектор Стефано Боері вигадав «вертикальний ліс» (bosco verticale) на початку 2000-х років. За проектом Боері, в Мілані з'явилися два житлові будинки з поверхами, повністю заставленими деревами та різними рослинами. У 2015 році проект був визнаний найкращим хмарочосом Європи за версією Ради з висотних будівель та міського середовища.

Пізніше аналогічні проекти стали з'являтися і з інших країн, наприклад  TreeHouse і CapitaGreen в Сінгапурі.

Нагадаємо, раніше відбулася презентація дизайну холу ЖК PERFECT LIFE від LEV Development.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
У Нью-Йорку завершили будівництво найтоншого хмарочоса у світі У Нью-Йорку завершили будівництво найтоншого хмарочоса у світі
Будівля отримала назву Вежа Steinway Tower на Манхеттені.
БЕЗПЕКА та КОМФОРТ: унікальна концепція ЖК Hygge lux від Lev Development БЕЗПЕКА та КОМФОРТ: унікальна концепція ЖК Hygge lux від Lev Development
ЖК Hygge lux, що на вул Пасічній, 166, від Lev Development, пропонує мешканцям простір закритого типу з облаштованими укриттями, доступом до Starlink та розвинутою інфраструктурою
Loading...
Load next