«Смарт-квартири» в Україні зросли у попиті

«Смарт-квартири» в Україні зросли у попиті

В Україні активізувався попит на смарт-квартири площею від 15 кв. м. Під час війни головним критерієм ухвалення рішення про купівлю квартири для українців є не тільки безпечне розташування, а й доступна ціна. Якщо говорити про житло в новобудовах, то 1-кімнатні квартири в ЖК зі смарт-житлом будуть приблизно на 20% дешевшими, ніж квартири з більшою площею в новобудовах.

За словами забудовників, попит громадян змістився на невеликі однокімнатні квартири, а інтерес до дво- та трикімнатних суттєво впав. Українці купують житло в більшості випадків у комплексах з готовністю понад 60%. Смарт-житло, площа якого стартує від 15 кв.м, розкуповують як гарячі пиріжки, пише today.ua.

За статистикою, близько 85% інвесторів купують квартиру для себе, решта 15% – для подальшої здачі в оренду.

Все частіше покупці шукають квартири, в яких можна жити одразу, не роблячи ремонту. Запит на таку нерухомість за рік зріс на 60%. Особливо актуальним це питання є для ВПО, які не готові витрачати час та гроші на ремонти. Смарт-квартири саме той тип житла, який часто здається в експлуатацію з мінімальним косметичним ремонтом. Наявність укриття в будинку також є важливим критерієм при виборі житла у воєнний час.

Нагадаємо, Львівщина у ТОП-5 областей, які відновили будівництво нерухомості після початку повномасштабної війни

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Новий проєкт «Central Hills» від компанії «Lev Development» (відео) Новий проєкт «Central Hills» від компанії «Lev Development» (відео)
Вперше в Україні девелоперська компанія співпрацює з арт-агенцією задля створення мистецької родзинки у житловому кварталі
LEV Development & Design Tour: інтерв’ю з Василем Варгою про готельну та житлову нерухомість (відео) LEV Development & Design Tour: інтерв’ю з Василем Варгою про готельну та житлову нерухомість (відео)
Про проєкти, плани та принципи проєктів LEV Development.
Нова програма лояльності Live&Ride від LEV Development (відео) Нова програма лояльності Live&Ride від LEV Development (відео)
Програма лояльності LEV Live&Ride поширюється на 5 житлових комплексів: SILENT PARK, PERFECT LIFE, FEEL HOUSE, HYGGE та OBRIY 3.
Loading...
Load next