У рамках програми єВідновлення згенеровано 1,6 тисячі житлових сертифікатів

У рамках програми єВідновлення згенеровано 1,6 тисячі житлових сертифікатів

У рамках програми єВідновлення вже згенеровано 1600 житлових сертифікатів для купівлі нерухомості тим українцям, чиє житло зруйноване загарбниками.

Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду.

Разом з усіма нашими міжнародними партнерами продовжуємо працювати над реалізацією проєктів швидкої відбудови України, - зазначив він.

Очільник уряду поінформував, що у межах програми єВідновлення розпочинається надання житлових сертифікатів для купівлі нерухомості тим українцям, чиє житло було зруйноване загарбниками.

Наразі вже згенеровано 1,6 тисячі таких сертифікатів. І тепер власники цих сертифікатів можуть через Дію забронювати кошти для купівлі житла, - підкреслив Шмигаль.

Він акцентував, що вже найближчим часом люди, які втратили свою оселю, матимуть домівку для себе та своєї родини.

У межах проєкту швидкого відновлення ми допомагали й будемо допомагати українським громадам. Одночасно продовжуємо посилювати місцеві бюджети, - додав Прем’єр-міністр.

Він нагадав, що на минулому засіданні уряд виділив п’ятьом областям понад 75 мільйонів гривень на виплату зарплати вчителям, а також понад 6 мільйонів гривень Дніпропетровщині та Луганщині на шкільні укриття.

Розподіляємо 3,3 мільярда гривень додаткової дотації на утримання шкіл та лікарень у 2024 році. Її отримає низка громад у 24-х регіонах. Очікуємо від влади на місцях ефективного використання цих коштів, - наголосив Шмигаль.

Нагадаємо, РФ вивезли 10 тисяч дітей з окупації на «оздоровлення» - Центр нацспротиву

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next