Про що не говорять дизайнери та підрядники по ремонту? | КВАРТИРА НА ФІНІШІ #11

Про що не говорять дизайнери та підрядники по ремонту? | КВАРТИРА НА ФІНІШІ #11

Одинадцятий  випуск проекту «Квартира на фініші» від телеканалу ПравдаТУТ Львів присвячений порадам щодо створення дизайн-проектів, а також як відбувається ремонт під ключ. Розглядаємо більш глибше такі проблемні нюанси, з якими стикаються люди.

Своїми порадами у проекті «Квартира на фініші» поділиться співзасновник архітектурного бюро «LPS architects» Дмитро Павлюк.


Наша компанія займається архітектурним проектуванням. Також ми розробляємо дизайн інтер'єрів та надаємо послуги по реалізації наших проектів під ключ. Допомагаємо нашим клієнтам реалізувати всі їхні найсміливіші дизайнерські ідеї, і також робимо житло для них таким, аби хотілось туди повертатись, мріяти, надихатись, - зазначає Дмитро Павлюк.

Які зараз ціни на дизайн, плюс ремонт і від чого це залежить?
 

До прикладу, ти купила квартиру 75 квадратних метрів і хочеш від 800 до 1200 доларів за метр квадратний. ми маємо якраз таку табличку, по якій ми орієнтуємо клієнта та розробляємо проект, щоб не виходити якраз за оці допустимі норми і межі по бюджету для тебе. У дизайн інтер'єру ми враховуємо всі нюанси, всі побажання, які тебе цікавлять. Заповнюємо цей список у табличку і по завершенню дизайн проекту ти будеш максимально чітко розуміти, які витрати тебе чекають протягом всього процесу виконання ремонтних робіт, - розповідає Дмитро Павлюк.

Про реальні терміни розробки, дизайн проекту і, зокрема, одразу ремонтних робіт?


На дизайн проект в ідеалі виділити в межах 3-5 місяців. В ідеалі виділити до року часу на дизайн проект погодження і виконання ремонтних робіт. Самі ремонтні роботи виконуються в межах п'яти місяців, але краще 3-4 ще закласти на меблі, - зазначає Дмитро Павлюк.

Ситуації, коли людина не має всієї Суми на цей ремонт або відтягує ремонт, що ти можеш про це сказати? Чи можна це врахувати якось підлаштуватися і розтягнути цей ремонт?
 

2 типи клієнтів.

Перші -  це які хочуть швидко, в них є вся сумма грошей і готові інвестувати всю суму.

Другі - замовники, які мають, наприклад, в 20 000 доларів.

Ми розробляємо проект, погоджуємо весь список матеріалів, які ми плануємо закуповувати для того, щоб якраз тих 20 000 потрапити на все необхідне. Протягом 3 місяців ми дійдемо до такого етапу, який можна буде поставити на паузу, зробити акти виконаних робіт і вже буде ремонт зроблений, припустим, там наполовину, - розповів Дмитро Павлюк.

Про що мовчать дизайнери та підрядники?
 

Краще сказати правду і в процесі не червоніти не виправдовуватись. Не хочуть говорити про ціни про реальні ціни на роботи, на матеріали. І що чекає клієнта, скільки йому потрібно буде вкласти в цей ремонт. Замовникам часто складно собі уявити і прийняти той факт, що квартира коштує припустим 1000 доларів 1200, 1500 і таку суму грошей потрібно вкласти в ремонт, - зазначив Дмитро Павлюк.

Як взагалі обрати надійну студію чи компанію, яка зробить класний ремонт і на що звертати увагу?
 

Я б звертав увагу якраз на портфоліо тому що ти робиш квартиру для себе, тобі мають подобатися роботи цієї студії, з якою ти хочеш працювати. Також треба звернути увагу чи ця. Дизайн, студія реалізовує свої проекти. Зробити класну картинку це одне, а реалізувати її - це вже трошки інакше. Важливо, щоб був якийсь менеджер проекту, з яким ти будеш спілкуватися, а не шукати на кого перекладають відповідальність, - розповідає Дмитро Павлюк.

Конкуренція. Як можуть переманювати різні студії своїх клієнтів, чи можуть занижувати ціни, а потім результаті виходить не те, що вони очікували? Чи бувають такі ситуації?
 

Є така біль на ринку. Завжди хтось може дати нижчу ціну, ніж ти, тому важливо до питання ремонту підходити комплексно не тільки аналізувати по ціні за ремонтні роботи, але і по загальному кошторису. Я б рекомендував, перш ніж обирати підрядника по ремонту, щоб кожен з них порахував свій кошторис згідно дизайн проекту згідно погоджених матеріалів, які є в дизайн проекті і після того ти зможеш зробити якісь свої висновки, з ким працювати, - зазначив Дмитро Павлюк.

Що модно зараз, що стильно якісь сучасні тенденції?
 

Завжди будуть в тренді спокійні тони, спокійні кольори, такі, щоб ти приходила додому і ти відчувала якісь легкість спокій, щоб ти могла наповнюватися, відпочивати, надихатися від від свого інтер'єру від свого дизайну. Я б тобі рекомендував робити квартиру в спокійних тонах, але додавати якісь акценти, які збагатять якраз інтер'єр, які не будуть на надоїдати протягом перебування в квартирі, - підкреслив Дмитро Павлюк.


Для глядачів та читачів проекті «Квартира на фініші» підготували спеціальну табличку, в якій ви зможете вписати повністю всі матеріали, які вам потрібно буде купувати у квартиру з актуальними цінами, об'ємами і ви самі зможете дослідити, скільки вам потрібно буде грошей для того, щоб купити всі матеріали.

Також Дмитро Павлюк від архітектурного бюро «LPS architects» пропонує 5 % знижки на послуги дизайну інтер'єру та ремонту під ключ.

Більше порад у проекті «Квартира на фініші» вже у наступному випуску!

Партнер програми девелоперська компанія LEV Development

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
У ЖК «Feel House» стартував продаж квартир У ЖК «Feel House» стартував продаж квартир
У житловому комплексі бізнес-класу «Feel House» від компанії Lev Development стартував продаж квартир на представницькому поверсі
Loading...
Load next