Ремонт: як обрати якісні матеріали? | КВАРТИРА НА ФІНІШІ #12

Ремонт: як обрати якісні матеріали? | КВАРТИРА НА ФІНІШІ #12

Дванадцятий  випуск проекту «Квартира на фініші» від телеканалу ПравдаТУТ Львів присвячений порадам щодо проведення ремонтних робіт.

На усі наші запитання відповідатиме головний архітектор бюро «LPS architects» Остап Котоус.

Що означає якісно зроблений ремонт?

Для кожного з замовників трактується по своєму. Важливо, як компанії, яка це виконує, так і замовнику виділити основні аспекти та акценти, обговорити це попередньо для того, аби потім все ці очікування виправдати, а також щоби все виглядало так, як було задумано, - зазначає Остап Котоус.

Хто займається замовленням матеріалів для ремонту? Замовник чи підрядник?

Зазвичай, чорновим матеріалом, його замовленням та логістикою займається менеджер по реалізації. Він же ж може бути виконробом. Швидко і вчасно підвозити той необхідний матеріал, який потрібен або який закінчився,  якщо щось пішло трошки не по плану і більш тонко підбирати необхідні матеріали, під певні види і певні потреби. Менеджер у цьому доволі обізнаний.

Якщо говорити про чистовий матеріал, наприклад корпусні меблі - цим переважно займається менеджер початкової комплектації. Це може бути суміжна професія у компанії. Його його основна задача полягає в тому, щоб цей матеріал, який був закладений ним чи попередньо дизайнером чи архітектором у проект, надійшов на будівництво у квартиру  чи будинок в необхідній кількості і попередньо погоджений замовником, - підкреслює Остап Котоус.

Сьогодні існує багато різноманітних виробників та безліч матеріалів. Як серед такого вибору обрати справді якісне?

Детальний розбір серед матеріалів для ремонту дивіться у відео. Остап Котоус на візуальних прикладах розповідає про можливий вибір матеріалів для ремонту, та розповідає про важливість правильного вибору під специфічні різновиди ремонтів приміщень:

Бюджет ремонту у кожного різний. На чому економити не варто?

Ремонт, зазвичай, довгий та затратний. Варто правильно спланувати бюджет.

Ми притримуємось принципу відкладення. Можна відкласти придбання речей, які ще не прям необхідні станом на момент заїзду або навіть на якийсь певний період життя. Наприклад, основні речі, які потрібні, щоб заїхати в квартиру, це повний ремонт, основні меблі, кухня, санвузол, матрац, аби спати, для когось робоче місце, шафа, гардероб.

Краще накопичити кошти і відтягнути момент у комплектації інших меблів, іншого декору. Наприклад, це може бути покупка ліжка, дивану, телевізорів, сушильної машинки, кондиціонерів тощо.

Не можна економити на речах, які неможливо потім замінити. Це стосується якісного проекту, всіх основних будівельних робіт, всіх комунікацій електромережі, сантехнічні комунікації, гаряче водопостачання, опалення, котел, бойлер тощо, - підкреслює Остап Котоус.

Більше порад у проекті «Квартира на фініші» вже у наступному випуску!

Партнер програми девелоперська компанія LEV Development

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next