Кондиціонування та вентиляція: найкращі рішення для помешкання | КВАРТИРА НА ФІНІШІ #17

Кондиціонування та вентиляція: найкращі рішення для помешкання | КВАРТИРА НА ФІНІШІ #17

У сімнадцятому випуску програми «Квартира на фініші» продовжуємо говорити про сантехніку, а, зокрема, про систему кондиціонування та вентиляції.

Про все це розкаже гість програми – експерт зі встановлення вентиляції та кондиціонування Роман Колобич.

Вентиляційні системи: які різновиди існують?

На сьогоднішній день існує безліч сучасних рішень. Замовник може комбінувати різні типи та варіанти установок вентиляційних систем.

Часто обирають системи зі зволоженням, також надають переваги вентиляції із шумопоглинанням.

Щодо цін -  українські виробники стараються зайняти нішу, проте світові лідери вент-установок все ж ще мають перевагу у якості. Відповідно і ціни так само – український виробник дешевше, але не завжди якісно, а світові компанії дорожчі, але якість там вже перевірена, - зазначає Роман Колобич.

 Тобто в цьому випадку, чим дорожче тим краще?

Так, це саме цей випадок. Складові вентиляційних систем, які коштують дорожче, все ж кращої якості. Тому на дешевшу ціну краще не дивитись, - підкреслив Роман Колобич.


Однокімнатна і двокімнатна квартири. Середня ціна вентиляційної системи?

Якісна вентиляційна установка буде мінімально коштувати в районі трьох тисяч євро. У двокімнатну квартиру можна вкластись навіть у 100-150 тисяч гривень. Все залежить від компонентів та якості вентиляційної системи, - розповів Роман Колобич.

Датчики кисню. На скільки це потрібний прилад дома?

Здебільшого його встановлюють в приміщенні з поганою вентиляцією, аби убезпечити себе. Коли показники CO2  перевищують норму, у людини можуть початися головні болі, в деяких випадках самопочуття суттєво погіршується. Такі прилади допомагають контролювати рівень кисню в приміщені та убезпечити людину від проблем, - зазначив Роман Колобич.

Як серед великого вибору кондиціонерів обрати нормальний?

В першу чергу потрібно дивитись на відгуки. Виходячи з власної практики, знаю гарний бренд «Купер Хантер», як один з прикладів гарної роботи і обслуговування, - розповів Роман Колобич.

Як часто потрібно обслуговувати кондиціонери?

Чистити та обслуговувати кондиціонери потрібно 2-3 рази на рік. Краще слідкувати за чисткою, бо ж може завестись навіть пліснява, якої там не має бути, - підкреслив Роман Колобич.

Більше порад у проекті «Квартира на фініші» вже у наступному випуску! 

Партнер програми девелоперська компанія LEV Development

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next