У державному бюджеті заклали ₴5,75 мільярда на житло для ветеранів та родин загиблих захисників

У державному бюджеті заклали ₴5,75 мільярда на житло для ветеранів та родин загиблих захисників

У державному бюджеті цьогоріч закладено близько 5,75 мільярда гривень на забезпечення житлом ветеранів та членів родин загиблих захисників.

Про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

У держбюджеті на 2024 рік закладено близько 5,75 мільярда гривень на забезпечення житлом ветеранів війни та членів родин загиблих захисників і захисниць. Таким чином, може бути виплачена компенсація на придбання житла понад 2000 осіб за трьома програмами Мінветеранів, - ідеться у повідомленні.

Отримати компенсацію мають право особи з інвалідністю внаслідок війни І та II групи (АТО/ООС/заходи оборони, участь у бойових діях на території інших держав). Також ВПО, які є учасниками бойових дій або особами з інвалідністю внаслідок війни III групи (АТО/ООС до 1 червня 2018 року). Рік перебування в базі даних ВПО – до 24 лютого 2022 року.

Компенсацію також можуть отримали члени сім’ї особи, яка загинула (зникла безвісти), померла внаслідок АТО/ООС/заходів оборони, участі у бойових діях на території інших держав.

Подати документи для отримання компенсації на придбання житла можна до ЦНАПу або органу соціального захисту населення за місцем перебування на квартирному обліку.

Нагадаємо, Напад росії на Україну: Протягом доби зафіксовано 67 бойових зіткнень

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Обстріл на Донеччині: загинули двоє військових Обстріл на Донеччині: загинули двоє військових
Внаслідок обстрілів чотири військовослужбовці отримали осколкові поранення.
Loading...
Load next