Первинка чи вторинка яке житло краще: поради та прогнози експертів

Первинка чи вторинка яке житло краще: поради та прогнози експертів
Сучасний клієнт орієнтується на безпеку та продуману концепцію проєкту

Купівля житла – справа непроста: де вигідно придбати квадратні метри, чи є розвинута інфраструктура, наскільки якісним та безпечним буде життя в новій квартирі. Але основним залишається  питання: обрати первинний чи вторинний ринок нерухомості. І без експертів, тут аж ніяк. Перш за все, сучасного власника квартири цікавить не лише площа та дах над головою, але й безпека, комфорт і продумана до деталей концепція самого проєкту житлового комплексу. 

Однозначно, ми би рекомендували вкладати у первинну нерухомість, оскільки вона дає нам ширший спектр, цікавіший продукт. Ми спостерігаємо, що у 2024 році клієнти почали звертати увагу на концепцію проєкту, їх цікавить більше бізнес-клас. Це мають бути продумані, гарні комплекси, з усією інфраструктурою, з наявністю сервісу. І що дуже важливо, з наявністю підземного паркінгу з укриттям. Оскільки, саме наявність паркінгу напряму впливає на інвестиційну привабливість квартири, - зазначає керівниця відділу маркетингу компанії «Lev Development» Анна Кульчицька.

Провідні львівські експерти-ріелтори зазначають, що сьогодні первинний ринок – є найкращим вибором, адже забудовники не лише зводять багатоповерхівки, але й створюють зручну та комфортну інфраструктуру. Однак, не тільки у цьому перевага новобудов. Фахівці застерігають, що на вторинному ринку нерухомості дуже легко придбати "кота в мішку", який лише додасть проблем у житті.

Я би порадив на первинному купувати, а не вторинку, тому що за останніх 3 місяці вторинка дуже різко зросла в ціні. Новобудови теж зросли, але не так. Безумовно: новий будинок – нові комунікації, нові люди, нові сусіди. Все новеньке, нічого не ламається, в старому будинку купити – це лотерея. Ви витратили останні гроші на житло, а буквально через місяць починає все ламатися. І вам потрібно ще вкладати, ще вкладати, ще вкладати, - розповідає експерт з нерухомості Сашко Мількович.

Немало важливим аспектом є фінансова складова. Якщо ви вагаєтеся, чи варто під час повномасштабного вторгнення вкладати гроші у квадратні метри, то спеціалісти у цьому питанні одностайні. Попри усі ризики, нерухомість залишається надійним вкладенням та інвестицією, особливо у більш безпечному Львові.

По тих об’єктах, які ми продаємо, які ми купували до війни і під час війни – ми їх зараз продаємо, і ми бачимо високий заробіток з нерухомості. Тому, я однозначно скажу, що варто вкладати в нерухомість. Львів є, справді, безпечніший, тому люди з усієї України, не лише зі Львова, вкладають свої кошти в нерухомість Львова. Ви вкладаєте гроші в квадратні метри і ви їх маєте, - зазначає експертка з нерухомості Оксана Сивула.

Ринок нерухомості невпинно розвивається, а попит перевищує пропозицію. Тож спеціалісти прогнозують, що ціни на житло й надалі зростатимуть. Саме тому інвестиція в квадратні метри є справою вигідною та далекоглядною.  

Ми очікуємо подальший зріст цін, оскільки попит перевищує пропозицію. Щодо зниження цін на первинну нерухомість, то воно спостерігається лише у регіонах близьких до лінії фронту. Що стосується окупності квартир, то окупність квартир сягає 12 – 14 років, - зазначає керівниця відділу маркетингу компанії «Lev Development» Анна Кульчицька.

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Інвестуйте у НЕРУХОМІСТЬ: Планове підвищення цін на квартири від LEV Development Інвестуйте у НЕРУХОМІСТЬ: Планове підвищення цін на квартири від LEV Development
Інноваційний житловий простір від LEV Development для work&life balance в мальовничій локації біля лісу
Cміливий погляд на мінімалізм у ЖК бізнес-класу Silent park Cміливий погляд на мінімалізм у ЖК бізнес-класу Silent park
ЖК Silent park на вул. Пилипа Орлика це комплекс бізнес-класу, де немає зайвого нагромадження споруд натомість більше вільного простору та свіжого повітря
ЖК бізнес класу Perfect Life – житло продумане до дрібниць: в чому особливість? ЖК бізнес класу Perfect Life – житло продумане до дрібниць: в чому особливість?
Житловий комплекс бізнес класу Perfect Life від LEV Development – це ідеальний простір для сім’ї
Loading...
Load next