У межах United24 на медичні потреби зібрали майже 2 мільярди

У межах United24 на медичні потреби зібрали майже 2 мільярди

У межах ініціативи United24 на потреби медичної сфери за два роки зібрано майже 2 млрд грн.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоровʼя.

У МОЗ нагадали, що United24 збирає кошти на потреби медицини за кількома напрямами: відбудова лікарень, закупівля машин екстреної меддопомоги, закупівля обладнання. За понад два роки війни в Україні пошкоджено 1604 обʼєкти медзакладів, ще 211 зруйновані вщент. Спільними із партнерами зусиллями повністю відновлені 512 обʼєктів медзакладів, ще 357 – частково.

Частину лікарень відбудовано завдяки донорам United24, наприклад міська лікарня №3 та медичний центр сучасної онкології у Чернігові отримали 37 млн грн. Також за допомогою United24 будуть відбудовані амбулаторії у селі Хухра на Сумщині та в с. Богданівка на Київщині, Чернігівську центральну районну лікарню, Чугуївську центральну лікарню.

Окрім цього, окупанти знищили 258 автомобілів швидкої медичної допомоги, пошкодили 103 та викрали 125. Завдяки United24 закуплено 240 машин для надання екстреної медичної допомоги, серед них 13 броньованих, які дають змогу швидко евакуювати поранених з «гарячих» ділянок фронту. Ці машини виготовлені в Канаді, їх кількість у світі обмежена.

Крім того, 340 закладів охорони здоровʼя по всій Україні отримали понад 9000 одиниць медичних виробів (включно з медобладнанням): апарати ШВЛ, наркозно-дихальні апарати, рентгенівські установки з С-аркою, операційні столи та мікроскопи, функціональні ліжка, апарати зовнішньої фіксації тощо.

Завдяки ініціативі #LightUpUkraine 315 лікарень отримали 655 генераторів для безперебійної роботи операційних та реанімацій.

Нагадаємо, United24 розпочинає глобальний збір на бойові роботизовані платформи - Зеленський

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Інсулін безплатно: Уряд постановив на період воєнного стану надання допомоги (відео) Інсулін безплатно: Уряд постановив на період воєнного стану надання допомоги (відео)
В умовах воєнного стану пацієнти зможуть отримати інсулін в аптеці як за електронним, так і паперовим рецептом.
800 унікальних апаратів для прискореного загоєння ран закупила Україна 800 унікальних апаратів для прискореного загоєння ран закупила Україна
VAC-терапія є "золотим стандартом лікуванні ран у світі".
Данілов назвав пандемію коронавірусу першою "біологічною війною" (відео) Данілов назвав пандемію коронавірусу першою "біологічною війною" (відео)
У 2020 році Данілов називав цибулю, сало і часник найкращими ліками проти коронавірусу.
Load next