Макрон хоче всесвітнього "перемир’я" на час Олімпіади

Макрон хоче всесвітнього "перемир’я" на час Олімпіади

Президент Франції Емманюель Макрон розповів, що сподівається на час проведення літніх Олімпійських ігор у Парижі домовитися про припинення вогню в основних конфліктах, які тривають у світі, зокрема і в російсько-українській війні.

Про це він сказав у великому інтерв’ю RMC і BFMTV щодо майбутніх Олімпійських ігор, які приймає Франція.

Макрон зазначив, що спробує докласти максимуму зусиль для “олімпійського перемир’я”, уточнивши, що має на увазі і війну між Ізраїлем і ХАМАС, і війну Росії проти України, і війну в Судані.

Він сказав, що хоче з цією метою залучити багатьох партнерів, зокрема – очільника КНР Сі Цзіньпіня.

Лідер Китаю через кілька тижнів приїде до Парижа. Я його попросив допомогти. У 2022 році перед нами теж стояло таке завдання перед зимовими Олімпійськими іграми, які приймав Китай… Тож це також може стати дипломатичним моментом задля миру, – сказав Макрон.

Також президент розповів, що Франція впевнена в успішній церемонії відкриття Олімпіади на Сені, але має запасні варіанти на випадок, якщо цього вимагатиме безпекова ситуація.

Наразі основний план церемонії відкриття передбачає, що близько 160 човнів вирушать по річці 6-кілометровим маршрутом, за чим спостерігатимуть десятки тисяч людей.

Раніше головне управління внутрішньої безпеки Франції заявило, що стурбоване ймовірністю терористичних атак під час церемонії відкриття Олімпіади в Парижі.

Літні Олімпійські ігри-2024 відбуватимуться з 26 липня по 11 серпня.

Нагадаємо, На Сумщині прикордонники відбили напад російських диверсантів

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Фехтувальниця Харлан вирішила продовжити кар'єру і збирається на Олімпіаду-2024 Фехтувальниця Харлан вирішила продовжити кар'єру і збирається на Олімпіаду-2024
На Олімпійських іграх 2020 в Токіо українська шаблістка Ольга Харлан припинила боротьбу за медалі після бою у першому раунді. Після поразки Харлан вирішила взяти паузу.
Якщо в Україні не з'явиться база для фристайлістів, то я вже не знаю що робити, — Абраменко Якщо в Україні не з'явиться база для фристайлістів, то я вже не знаю що робити, — Абраменко
На Іграх-2022 Олександр здобув "срібло". Це єдина нагорода для України.
Load next