Українці 12-ті у лижних гонках та 13-ті в шорт-треку

Українці 12-ті у лижних гонках та 13-ті в шорт-треку
У Вуокатті завершився перший змагальний день XV Зимового Європейського Олімпійського фестивалю.

Юні українські спортсмени вийшли в понеділок на старт у шорт-треку та лижних гонках. Найкращий результат серед українських лижників вдалося показати Олександру Лісогору. У гонці на 10 км він фінішував 12-м, поступившись лідеру +1:15.3. Повідомляє Національний олімпійський комітет України.

За словами наставника наших лижників – це гідний виступ: 

Стати 12-м серед 71 учасника – гарний результат. Нині в Вуокатті надзвичайно тепла весна.  Олександр стартував в групі лідерів, які вийшли останніми на трасу, яку досить підтопила погода. Потрібно було докласти великих зусиль аби втримати темп. Що ж до дівчат – то думаю завтра вони зуміють показати кращий результат, – зауважив старший тренер команди Лада Нестеренко.

За результатами забігів на льодовій арені найшвидшою серед наших шорт-трекістів була Єлізавета Сидьорко, якій вдалося пробитися до фіналу В на дистанції 1500 м. У підсумку вона показала 13-й час – 2:34.157.

Враховуючи ситуацію, яка склалася – наші спортсмени молодці. 24 лютого у Харкові мав розпочатися чемпіонат України, який був би відбірковим до світової першості. Та радість відкриття змагань вкрала війна. Замість того, щоб вийти на лід, ми екстренно рятували та вивозили наших спортсменів під звуки вибухів, – розповіла тренер Людмила Морозова. 

За крок від фіналу в змаганнях юнаків на 1500 м зупинився наш Данііл Бергін, який з результатом 2:27.609 став 15-м.

Вони справжні бійці, зуміли зібратися, виконати поставлені задачі. Навіть більше. Показаний час  наших спортсменів у чвертьфінальному заїзді дозволив пройти до 1/2 фіналу, до якого потрапили і одні з найсильніших  збірних - Франції, Нідерландів та Німеччини. Тож попри все  ми всі віримо, що на нас чекає гарне майбутнє, бо Україна обов’язково переможе.

Нагадаємо, що Василь Ломаченко відмовився покидати Україну заради свого бою з Джорджем Комбососою. Ломаченко наразі знаходиться в лавах територіальної оборони свого рідного міста Білгород-Дністровський, на Одещині.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Україна здобула Кубок світу зі спортивної гімнастики в трьох дисциплінах Україна здобула Кубок світу зі спортивної гімнастики в трьох дисциплінах
Одразу два титули завоювала дебютантка Кубка світу, 15-річна Даніела Батрона, а лідер чоловічої збірної Ілля Ковтун був непереможним на брусах. Вони єдині з усіх гімнастів, кому в цьому сезоні підкорилися такі досягнення.
Олімпіаді-2022: збірна України 10-та в командних змаганнях з фігурного катання Олімпіаді-2022: збірна України 10-та в командних змаганнях з фігурного катання
Збірна України з фігурного катання посіла 10-те місце у кваліфікації командного турніру на зимових Олімпійських іграх у Пекіні та не потрапила до наступного етапу змагань.
Loading...
Load next