Заступника голови Рівненської облради викрито на хабарі

Заступника голови Рівненської облради викрито на хабарі

Співробітники Служби безпеки України спільно з НАБУ і САП викрили заступника голови Рівненської облради на хабарі у понад півмільйона гривень.

Про це повідомляє СБУ.

За цю суму чиновник мав вирішити земельні та майнові питання місцевого підприємця.

За даними слідства, у 2021 році бізнесмен із Рівненщини придбав на електронному аукціоні непрацюючий дитячий санаторій, який перебував у комунальній власності.

Заступник голови обласної ради, дізнавшись, що покупець також хоче отримати у власність матеріальні цінності санаторію та землю під ним, пообіцяв свою допомогу. Йшлося про списання майна та забезпечення прийняття депутатами Рівненської обласної ради рішення про продаж ділянки площею 5,4 га.

За такі «послуги» посадовець отримав від підприємця неправомірну вигоду на загальну суму майже шістсот тисяч гривень. Зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні злочинів за наступними статтями Кримінального кодексу:

  • ч. 3 ст. 369-2 (зловживання впливом);
  • ч. 4 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Нагадаємо, Після оновлення даних у Резерв+ статус "у розшуку" має зникнути - Лазуткін

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
СБУ викрила сеператиста, який влаштувався на роботу у МВС СБУ викрила сеператиста, який влаштувався на роботу у МВС
Служба безпеки України викрила і затримала колишнього співробітника так званої «спецслужби» терористів «МДБ ЛНР», який мав можливість передавати закриту інформацію представникам терористів.
Load next