У Львові розпочався міжнародний фестиваль Параджанова "Колір змін" (відео)

У Львові розпочався міжнародний фестиваль Параджанова "Колір змін" (відео)
Шостий міжнародний фестиваль Параджанова презентував новий формат. У перший день дійства відвідувачам презентували цікаві лекції та виставки.

Шостий міжнародний фестиваль Параджанова на Левандівці розпочався у Львові. Цьогоріч його назвали "Колір змін", і неспроста – кожен день фестивалю матиме своє забарвлення.

Ці кольори ми обирали до Параджанова. Червоний колір – це гранатовий. Це символ Вірменії, фільму Параджанова "Колір гранату", - розповіла організаторка фестивалю Ольга Болюх. 

У програмі фестивалю лекції, кінопокази, концерти, виставки картин та кінотехніки 20 століття.

Відвідають фестиваль чимало цікавих гостей.

Діана Клочко розповідатиме про Параджанова, Вікторія Данилян проводитиме онлайн екскурсію, приїде ще Роман Балаян, друг Сергія Параджанова, Олександр Мандрик, - повідомила керівниця проекту фестивалю Анастасія Комаровська.

Зазначимо, що Діана Клочко – мистецтвознавиця, яка від заснування фестивалю щороку проводить лекції. Жінка розповідає: Сергій Параджанов – постать, про яку можна розповідати вічно. Чого лише варта відома стрічка "Тіні забутих предків".

Ми працюємо з минулим, з модернізмом українським, щоб зрозуміти, яким чином воно було пов’язане з європейським. Зокрема те, що стосується стилістики народного одягу, народної пісні, народної архітектури. Він таким чином стає на перехресті цієї проблеми: «Що є українське?» без приставки "радянське", - заявила Діана Клочко

Додамо, що триватиме фестиваль у Львові до 24 серпня. Відвідати його можна буде з 14 до 22:00 за адресою вул. Повітряна, 20.

 

Читайте також
Фестиваль фольклору "Етновир": обрядові танці, автентичні костюми та музичні інструменти (відео) Фестиваль фольклору "Етновир": обрядові танці, автентичні костюми та музичні інструменти (відео)
Танцювальні колективи з усієї України, а також Туреччини та Чорногорії завітали до Львова.
Архітектори VS Забудовники: у межах мистецького фестивалю у Львові відбувся футбольний матч (відео) Архітектори VS Забудовники: у межах мистецького фестивалю у Львові відбувся футбольний матч (відео)
Товариський матч відбувся у межах міжнародного фестивалю архітектури та мистецтв "Вежа".
У Львові стартував міжнародний фестиваль архітектури та мистецтв "Вежа 3.0" (відео) У Львові стартував міжнародний фестиваль архітектури та мистецтв "Вежа 3.0" (відео)
Урочисте відкриття відбулося у центрі архітектури, дизайну та урбаністики "Порохова вежа". Його родзинкою стала презентація мистецької інсталяції з майже тонни піску, яка символізує хаотичну забудову Львова.
Loading...
Load next