Таджикистан вручив ноту протесту російському послу

Таджикистан вручив ноту протесту російському послу

Міністерство закордонних справ Республіки Таджикистан 29 квітня вручило ноту протесту російському послу Семену Григор'єву.

Про це ASIA-Plus повідомив керівник Департаменту інформації МЗС Таджикистану Шохін Самаді.

У ноті констатувалася серйозна занепокоєність масовими випадками прояву негативного ставлення до громадян Республіки Таджикистан на території Російської Федерації, а також повсюдного порушення їхніх прав і свобод, - сказав речник відомства.

За його словами, у ноті наголошується, що «такі дії застосовуються виключно щодо громадян Таджикистану, що несумісно з духом і традиціями таджицько-російських відносин».

Раніше з послом РФ Семеном Григор'євим зустрівся заступник глави МЗС Таджикистану Содік Імомі. Тоді російській стороні також було висловлено стурбованість у зв'язку з необґрунтованими випадками відмови у в'їзді громадян республіки до Росії.

За даними МЗС Таджикистану, станом на 27 квітня в зоні тимчасового тримання в московському аеропорту "Внуково" перебували 954 громадянина Таджикистану, у тому числі студенти, які навчаються в російських вишах.

Після багатогодинного очікування на кордоні до Росії все ж потрапили 322 громадянина. Водночас 306 осіб російська влада планує внести до «списку видворених».

Нагадаємо,

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
"Ніхто не застрахований, якщо Росія вторгнеться в Україну", — посол України в США "Ніхто не застрахований, якщо Росія вторгнеться в Україну", — посол України в США
За словами Оксани Макарової, Путін не може змиритися з тим, що українці вибрали шлях демократичної держави з європейськими прагненнями.
РФ заперечила евакуацію з України своїх дипломатів, українське МЗС не отримувало таких повідомлень від дипмісій жодної країни РФ заперечила евакуацію з України своїх дипломатів, українське МЗС не отримувало таких повідомлень від дипмісій жодної країни
Очільник МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що РФ не планує евакуйовувати дипломатів з України, а речник українського МЗС Олег Ніколенко повідомив, що відомство не отримувало такої інфромації від дипмісій жодної країни
Load next