Кравчук про відведення військ РФ: "Ми не повинні заспокоюватися"

Кравчук про відведення військ РФ: "Ми не повинні заспокоюватися"
Перший президент України, Леонід Кравчук заявив, що відведення російських військ від українських кордонів і з території окупованого Криму не привід для України та світової громадськості розслаблятися.

Зокрема, на думку Кравчука, відведення військ від українського кордону не змінює стратегічної політики Росії щодо України, тому що Москва хоче залишити Київ у своїй сфері впливу.

Про це перший президент України та голова делегації України в Тристоронній контактній групі щодо Донбасу розповів  у програмі "На самом деле: Украина" телеканалу "Дом".

"Але Росія не могла не почути попередження світової спільноти, ЄС, керівника НАТО, президента США, що Україна не залишиться однією в цій важкій ситуації, якщо Росія наважиться розширити агресію... Росія почула ситуацію, проаналізувала, і, очевидно, її це зупинило", - зазначив Кравчук.

Однак, він також додав, що, по-перше, "зараз нам не потрібно перебільшувати цю подію", а також, по-друге, Україна та її партнери повинні відстежувати кожен крок Росії.

"Тому що це не означає, що Росія вже змінила свій політичний курс, що Росія вже стала на дорогу миру. Курс Росії залишився колишнім. Росія змушена була в цей курс внести корективи сьогодні, завтра і післязавтра. Що буде далі — подивимося. Ми не повинні заспокоюватися", - заявив перший президент.

Нагадаємо, що Сполучені Штати Америки стежитимуть за ситуацією поблизу українського кордону після заяви Росії про завершення військових навчань і відведення їхніх військ. Зокрема Америка ясно дала зрозуміти Російській Федерації, що тій варто утриматися від ескалації на кордоні України і якнайшвидше відвести свої війська від українсько-російських кордонів.

Читайте також
ТКГ обговорить перенесення перегорів щодо Донбасу з Мінська ТКГ обговорить перенесення перегорів щодо Донбасу з Мінська
Білорусь та її столиця перебувають під великим впливом Росії, тому Мінськ більше не підходить для зустрічей Тристоронньої контактної групи та переговорів щодо ситуації на Донбасі.
Арестович вважає, що Росія не готова говорити з Зеленським про ситуацію на Донбасі Арестович вважає, що Росія не готова говорити з Зеленським про ситуацію на Донбасі
Спікер України у Тристоронній контактній групі Олексій Арестович повідомив, що не бачить готовності та прагнення Росії розмовляти із Володимиром Зеленським.
Зеленський відреагував на відведення російських військ від кордонів України Зеленський відреагував на відведення російських військ від кордонів України
Росія повідомила, що вже від завтра, 23 квітня, відводитиме свої війська від українських кордонів, адже їхні навчання вже закінчились. Президент України відреагував на заяву РФ та повідомив, що Україна прагне миру.
Loading...
Load next