На Хмельниччині побудують модульне містечко для працівників Запорізької АЕС

На Хмельниччині побудують модульне містечко для працівників Запорізької АЕС

У Нетішині Хмельницької області тривають підготовчі роботи для спорудження модульного містечка для працівників Запорізької атомної електростанції, які братимуть участь у зведенні нових енергоблоків на ХАЕС.

Про це повідомляє НАЕК “Енергоатом”.

Як зазначається, під час відвідання Хмельницької АЕС в.о.керівника Енергоатому Петро Котін і головний виконавчий директор Westinghouse Electric Company Патрік Фрагман оглянули майданчик, де невдовзі буде розміщено чотири модульні будинки. У них житимуть фахівці ЗАЕС, які братимуть участь у зведенні нових енергоблоків AP1000 за технологією Westinghouse та добудові блоків №3 та №4.

Більшість цих людей – це персонал Запорізької АЕС, який був змушений покинути станцію через окупацію. Ми рухатимемось швидко, і вже приблизно за місяць сюди заїдуть перші будівельники енергоблоків, – заявив Котін.

Проєкт реалізуватиметься за підтримки уряду Швеції. Модульне містечко розгорнеться на 3,1 гектара і стане тимчасовою домівкою для 242 родин. Своєю чергою Фрагман зазначив, що будівництво нових енергоблоків передбачає не тільки залучення персоналу, а й створення комфортних умов для їхнього побуту.

Нагадаємо, Аграрії можуть отримати 25% компенсації вартості сільгосптехніки 44 українських виробників

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
росіяни готуються до евакуації працівників «росатому» із Запорізької АЕС росіяни готуються до евакуації працівників «росатому» із Запорізької АЕС
Їх планують відправити до Мелітополя.
Данілов заявив, що українська армія зразка 2014 і 2021 років – це абсолютно різні армії Данілов заявив, що українська армія зразка 2014 і 2021 років – це абсолютно різні армії
Росія хоче спровокувати Україну та її міжнародних партнерів на агресію. Однак, український політик та секретар РНБО заявив, що українська армія готова дати відсіч російській агресії.
Австрійська газета назвала війну в Україні "громадянським конфліктом" Австрійська газета назвала війну в Україні "громадянським конфліктом"
Австрійська газета "Der Standardat" в одному зі своїх матеріалів використала російську пропаганду й назвала війну в Україні "громадянським конфліктом".
Load next