Понад 1,5 тисячі українських військових вчаться застосовувати техніку партнерів – Резніков

Понад 1,5 тисячі українських військових вчаться застосовувати техніку партнерів – Резніков

Понад 1,5 тисячі українських військових вже навчаються або у найближчі дні розпочнуть опановувати техніку, яку надали партнери. Пише у своєму Facebook міністр оборони України Олексій Резніков.

Понад 1,5 тис. українських воїнів вже навчаються чи у найближчі дні розпочнуть опановувати техніку наших партнерів, щоб потім повернутися у якості інструкторів. Хтось, як артилеристи, одразу піде в бій. Поки важке іноземне озброєння урівноважить сили і забезпечить злам на користь України, мине час. Зараз його присутність точкова, це треба розуміти, - написав Резніков.

За його словами, президент, прем’єр-міністр, дипломати на чолі з міністром закордонних справ та багато інших людей цілодобово працюють, щоб пришвидшити та збільшити надходження допомоги.

Ми вже отримуємо важке озброєння від партнерів. Зокрема, американські гаубиці М777 калібру 155 мм вже працюють на фронті. Три місяці тому це вважалося неможливим, - зазначив Резніков.

Міністр додав, що за місяць Україна пройшла інтеграційний шлях у сфері оборони, який не могла здолати 30 років.

Нагадаємо, що "Тисніть на свої уряди": конгрес українців закликав світову спільноту врятувати захисників Маріуполя.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

 

Читайте також
Росія розпочала військові навчання в анексованому Криму Росія розпочала військові навчання в анексованому Криму
Кремль планує відпрацювати оборону, так званий "марш-кидок" та "наступальні дії". Також планують залучити різні види зброї.
Путін’югенд на окупованих територіях: як Росія готує дитячу армію (відео) Путін’югенд на окупованих територіях: як Росія готує дитячу армію (відео)
Росія продовжує інтегрувати тимчасово окуповані території України у свій вимір. Одним з таких напрямків є мілітаризація свідомості дітей. Неповнолітніх знайомлять зі справжньою зброєю та відправляють на стрільбища. Найбільш потужними та підтримуваними Росією організації є "Молода гвардія – Юнармія" у "народних республіках" та "Юнармія" у Криму.
Loading...
Load next