Рашисти продовжують штурм на Харківщині - Лиховій

Рашисти продовжують штурм на Харківщині - Лиховій

Ситуація на Харківському напрямку залишається складною, російські окупаційні війська продовжують штурмові дії, ведеться інтенсивний вогонь, Сили оборони дають відсіч противнику.

Про це повідомив речник Генштабу ЗСУ Дмитро Лиховій в ефірі національного телемарафону.

За словами джерела УП, 13 травня ворог намагається просуватись в бік населеного пункту Липці та Стариця, а також у бік Вовчанська. Поряд зі штурмовими діями ведеться інтенсивний вогонь із мінометів, артилерії та авіації по позиціях українських захисників.

У неділю противник продовжував активні дії в районах населених пунктів Глибоке, Лукʼянці, Олійникове, Бугруватка, Вовчанськ.

Сили оборони України відбивають атаки ворога, завдаючи ударів по штурмових групах. Активно застосовується артилерія та міномети.

Зараз російські війська поповнюють втрати, боєприпаси та готуються до подальших дій, додав співрозмовник УП.

Речник Генштабу Лиховій, розповідаючи в ефірі про ситуацію за тиждень, зазначив, що на Харківському напрямку, де ворог 10 травня перейшов кордон, до вечора неділі здійснив 31 атаку на напрямках населених пунктів Стрілеча, Красне, Мороховець, Олійникове, Лук'янці, Глибоке, Огірцеве, Гатище, Плетенівка, Пильна, Вовчанськ і Бугруватка.

Представник ГШ підтвердив, що противник має тактичні успіхи, обстановка залишається складною та динамічно змінюється.

Сплановано заходи щодо знищення противника, який вклинився в нашу оборону, – додав Лиховій.

Нагадаємо, У Міноборони розповіли, як відбуватиметься мобілізація авто

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Контррозвідка СБУ викрила одного з командирів ЗСУ, який шпигував на користь Росії Контррозвідка СБУ викрила одного з командирів ЗСУ, який шпигував на користь Росії
Контррозвідкою СБУ України викрито полковника ЗСУ України ‒ командира одного з підрозділів, секретоносія з найвищою формою допуску, який має громадянство РФ та несанкціоновано накопичував таємні військові документи.
Військовослужбовця засудили до 6 років в'язниці: він передава дані ЗСУ бойовикам «ДНР» Військовослужбовця засудили до 6 років в'язниці: він передава дані ЗСУ бойовикам «ДНР»
До того ж, український військовослужбовець придбав, носив і зберігав за місцем проживання вогнепальну зброю та бойові припаси без дозволу.
ЗСУ оцінили здатність українських підрозділів протистояти вторгненню Росії ЗСУ оцінили здатність українських підрозділів протистояти вторгненню Росії
Командувач Об'єднаних сил ЗС України Сергій Наєв повідомив, що щотижня українські військові проходять тренування і навчання. Зокрема такі навчання зараз відбуваються на полігонах Херсонщини.
Load next