Британія переведе оборонну промисловість на військову основу

Британія переведе оборонну промисловість на військову основу

Велика Британія переведе оборонну промисловість на військову основу, в межах чого прем’єр-міністр Сполученого Королівства Ріші Сунак заявив про три пріоритети витрат на оборону.

Про це він повідомив під час своєї промови. 

За словами Сунака, держава до 2030 року прагне збільшити витрати на оборону до 2,5% ВВП. Він запевнив, що протягом наступних шести років Сполучене Королівство виділить додаткові 75 млрд фунтів стерлінгів для оборонного сектора.

Також він додав, що власну оборонну промисловість Велика Британія переведе на військову основу через уроки війни в Україні. 

За словами прем’єра, його держава потребує більших запасів боєприпасів, а промисловості слід мати можливості для швидшого їх поповнення. У зв’язку з цим Сполучене Королівство виділяє 10 млрд фунтів стерлінгів на боєприпаси, "щоб забезпечити промисловість довгостроковим фінансуванням". 

Другим пріоритетом Сунака є нові технології, пояснивши, що країні "потрібно впроваджувати інновації та адаптуватися швидше, ніж наші супротивники". Також британський прем’єр наголосив на необхідності підтримувати Україну в перспективі, оскільки допомога Києву дозволить стримати Росію на чолі з її президентом путіним. 

Нагадаємо, Данія виділить €420 мільйонів на відновлювальну енергетику та відбудову України

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Load next