В Афганістані стався вибух у мечеті: загинули майже 100 людей (відео)

В Афганістані стався вибух у мечеті: загинули майже 100 людей (відео)
Кількість жертв вибуху в шиїтській мечеті в Кундузі на північному сході Афганістану становить приблизно 100 осіб. Правлячий "Талібан" вже поклав відповідальність за теракт на "Ісламську державу".

Потужний вибух у мечеті - на півночі Афганістану у провінції Кундуз підірвали вибухівку під час п'ятничної молитви. Вибух трапився у шиїтській мечеті. де загинуло щонайменше 50 людей. Попередньо відомо, що терорист-смертник привів у дію бомбу просто всередині мечеті, а радикальне ісламістське угрупування "Талібан", яке напередодні захопило владу в країні,  вже поклав відповідальність за теракт на "ІДІЛ".

Наразі на місці вибуху працюють лікарі, поранених доправляють до шпиталів. Про теракт повідомляє The Associated PressAFP з посиланням на джерела в лікарні та афганське новинне агентство Aamaj News.

За словами свідків, потужний вибух у мечеті на півночі Афганістану в п'ятницю призвів до жертв, - повідомляє місцеве видання.

За словами очевидців, загинули близько 100 осіб, ще кілька десятків поранені. Водночас інші місцеві ЗМІ пишуть про близько 30 загиблих і 70 поранених. Свідки трагедії повідомляють, що підлога мечеті майже повністю вкрита тілами загиблих людей.

На відео, які були опубліковані у мережі, можна побачити, що вибух сильно налякав мешканців міста. Люди у паніці бігали по вулицях та кричали від жаху. 

Увага! Відео 18+

Нагадаємо, що з часу захоплення талібами влади в Афганістані у серпні 2021 року проти бойовиків "Талібану" низку нападів вчинила терористична організація "Ісламська держава".

Читайте також
Забрав життя двох людей: слідство розглядає дві версії вибуху авто у Дніпрі (відео) Забрав життя двох людей: слідство розглядає дві версії вибуху авто у Дніпрі (відео)
Після вибуху, який трапився минулого тижня в автомобілі у Дніпрі, в якому загинули дві людини, поліція відкрила справу за статтею "терористичний акт".
Криваве 11 вересня у США: наймасштабніший теракт в історії людства, який забрав життя 3 тисяч людей (відео) Криваве 11 вересня у США: наймасштабніший теракт в історії людства, який забрав життя 3 тисяч людей (відео)
До 20-річниці масштабних терактів у Сполучених Штатах Америки президент Джо Байден наказав розсекретити документи, пов'язані з терористичними атаками, що сталися 11 вересня 2001 року. Тоді загинули більш як 2,9 тисячі осіб, а відповідальність за теракт взяла на себе терористична організація "Аль-Каїда".
Бойовики "Талібану" погрожували відібрати український літак, - ЗМІ Бойовики "Талібану" погрожували відібрати український літак, - ЗМІ
Бойовики хотіли домогтися офіційного визнання від влади України. Таким чином операція щодо евакуації громадян з Афганістану тривала тиждень.
Loading...
Load next