Забрав життя двох людей: слідство розглядає дві версії вибуху авто у Дніпрі (відео)

Забрав життя двох людей: слідство розглядає дві версії вибуху авто у Дніпрі (відео)
Після вибуху, який трапився минулого тижня в автомобілі у Дніпрі, в якому загинули дві людини, поліція відкрила справу за статтею "терористичний акт".

Близько 9 години ранку 15 вересня у Дніпрі вибухнув автомобіль з двома людьми всередині - речниця ДСНС Дніпропетровської області Дарина Гречищева та інструктор долікарської допомоги Олексій Кавлак. Зокрема, прокуратура назвала дві основні версії смертельного вибуху машини: перша версія може бути пов’язана з професійною діяльністю загиблих, які "мали активну громадську позицію", зокрема були волонтерами й бували в зоні бойових дій на Донбасі, друга – неприязні стосунки певного кола осіб з цими людьми.

Загиблі Дарина Гречищева та Олексій Кавлак

Про це повідомив заступник керівника обласної прокуратури Олександр Савенко на брифінгу 20 вересня, повідомляє "Радіо Свобода". Проте, він не уточнив, які особи могли мати неприязні стосунки з загиблим, посилаючись на таємницю слідства.

Замість цього Савенко зазначив, що "слідство детально та глибоко має в цьому розбиратися". Окрім цього, він додав, що все вилучене під час обшуку вдома у загиблого Олексія Кавлака наразі вивчають експерти. Також невідомо, який саме вибуховий пристрій використали зловмисники та де він був розташований епіцентр вибуху, — всередині автомобіля або поза ним.

Зокрема, правоохоронці кваліфікували подію як теракт у зв'язку з тим, що інцидент стався в громадському місці, неподалік від центру Дніпра.

Нагадаємо, що вибух Nissan Primera, припаркованого на проспекті Богдана Хмельницького у Дніпрі, стався 15 вересня близько 9:00 ранку. Ударна хвиля була настільки потужною, що з шибок у вікнах сусіднього будинку повилітало скло, а водієві авто відірвало половину тулуба. Правоохоронці розслідують трагедію за статтею про терористичний акт. Глава "Українського легіону" Олексій Санніков заявив, що не розуміє, кому міг завадити його загиблий колега.

Пара підірвалася на саморобній вибухівці еквівалентом від одного до двох кілограмів тротилу. Автомобіль вибухнув під вікнами будинку, де водій автівки, Олексій Кавлак, орендував квартиру.

Читайте також
Вибух авто у Дніпрі: в автомобілі був встановлений саморобнний вибуховий пристрій, - ЗМІ (відео) Вибух авто у Дніпрі: в автомобілі був встановлений саморобнний вибуховий пристрій, - ЗМІ (відео)
Наразі справу про ймовірне вбивство двох осіб у Дніпрі розслідує Служба безпеки України. Справу відкрили за статтею про вчинення терористичного акту.
На Прикарпатті підібраний на дорозі попутник жорстоко вбив водія (фото) На Прикарпатті підібраний на дорозі попутник жорстоко вбив водія (фото)
В Івано-Франківській області від множинних ножових поранень помер 36-річний чоловік, який рухаючись у напрямку районного центру Тлумач напередодні підібрав на дорозі попутника - 53-річного чоловіка.
Смертельна ДТП: на трасі "Київ-Чоп" на Рівненщині загинули дві людини (відео) Смертельна ДТП: на трасі "Київ-Чоп" на Рівненщині загинули дві людини (відео)
Внаслідок зіткнення двох автівок у Рівненській області на трасі "Київ-Чоп" загнуло дві людини, ще двоє постраждали. Їх госпіталізували до лікарні.
Loading...
Load next