Після обстрілу Харкова Кулеба закликав союзників надати Україні системи Patriot

Після обстрілу Харкова Кулеба закликав союзників надати Україні системи Patriot

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба назвав останній обстріл Харкова та області російськими військами жахливим і закликав союзників надати Україні сім систем ППО Patriot.

Про це міністр написав у соцмережі Х.

Ця жахлива атака має нагадати усім у світі, що Україна все ще терміново потребує сім систем Patriot. Кожен день зволікань і дебатів не лише коштує життів, але й наближає можливість більшої війни у Європі, - підкреслив Кулеба.

Глава зовнішньополітичного відомства подякував Німеччині за оголошення про надання Україні однієї системи протиповітряної оборони, водночас наголосивши, що отримання ще шести «залишається критичним не лише для виживання України, але й для миру в Європі».

Я ще раз закликаю країни, які мають Patriot, пришвидшити прийняття рішень і надати ці системи Україні. На жаль, одні слова солідарності не перехоплюють російські ракети, - зазначив Кулеба.

Він зауважив, що сім систем Patriot - це невисока ціна за довготривалий мир у Європі, підкресливши, що системи ППО потрібні «зараз, а не завтра».

Нагадаємо, «Герої у мистецтві»: у Києві презентували проєкт про українців, які ризикуючи життям, продовжують працювати задля перемоги

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Load next