ВАКС заочно арештував ексзаступника секретаря РНБО Гладковського

ВАКС заочно арештував ексзаступника секретаря РНБО Гладковського

Вищий аникорупційний суд обрав запобіжний захід у вигляді заочного арешту колишньому першому заступнику секретаря Ради національної безпеки і оборони.

Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

13 травня слідчий суддя ВАКС підтримав позицію прокурора САП та обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою колишньому першому заступнику секретаря РНБО, який спільно з колишнім заступником міністра оборони та директором департаменту Міністерства оборони обвинувачується у завданні збитків державі на загальну суму 17,44 млн грн, - заявили у відомстві.

Як нагадали у САП, у ході досудового розслідування встановлено, що експосадовець РНБО використав надану йому владу та службове становище всупереч інтересам служби з метою отримання неправомірної вигоди структурою, в якій він та його близькі особи мають частку власності, а саме - ПАТ “Автомобільна компанія “Богдан Моторс”.

У жовтні 2019 році колишньому першому заступнику секретаря РНБО повідомили про підозру, а у квітні 2020 року - ексзаступнику міністра оборони та директору департаменту Міністерства оборони.

Вказаним особам інкримінували вчинення злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України. 2 липня 2021 року обвинувальний акт у справі скерували до ВАКС для розгляду по суті.

Нагадаємо, СБУ затримала агента фсб, який готував ракетні удари по Рівненщині

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Митна служба відсторонила від роботи 39 працівників внаслідок запроваджених санкцій РНБО Митна служба відсторонила від роботи 39 працівників внаслідок запроваджених санкцій РНБО
Внаслідок прийнятого Радою національної безпеки та оборони других санкцій проти українських контрабандистів від виконання службових обов'язків Державна митна служба відсторонила ще 39 своїх працівників.
Данілов заявив, що українська армія зразка 2014 і 2021 років – це абсолютно різні армії Данілов заявив, що українська армія зразка 2014 і 2021 років – це абсолютно різні армії
Росія хоче спровокувати Україну та її міжнародних партнерів на агресію. Однак, український політик та секретар РНБО заявив, що українська армія готова дати відсіч російській агресії.
Львів повинен знати своїх "героїв": що відомо про контрабандистів Івана Бокало та Володимира Дідуха Львів повинен знати своїх "героїв": що відомо про контрабандистів Івана Бокало та Володимира Дідуха
РНБО оприлюднило імена ТОП-10 українських контрабандистів, зокрема під дію санкцій потрапили двоє львів'ян - Іван Бокало та Володимир Дідух.
Load next