У Львові хочуть підняти ціну за проїзд у маршрутці до 14 грн

У Львові хочуть підняти ціну за проїзд у маршрутці до 14 грн
Львівські перевізники розрахували оптимальний тариф у громадському транспорті.

Львівські перевізники розрахували оптимальний тариф у громадському транспорті.

14 грн за подорож у міських маршрутках і автобусах, 12,50 грн – у трамваях і тролейбусах.

Перевізники кажуть, що такий тариф зумовлений зростанням цін на паливо, електроенергію, запчастини для ремонту транспорту та мінімальної зарплати працівників.

Зокрема, як розповіли ПравдаТУТ Львів у «Львівелектротрансі», через економічно невідповідний тариф підприємство щомісячно недоотримує близько 5 млн грн.

"Якщо ми недоотримаємо кошти, то не зможемо проводити якісне й повноцінне обслуговування того транспорту. Єдине, на що буде можливість - виплачувати захищення статі, заробітну плату та електроенергію. Решта залишиться недофінансованим", - повідомив директор ЛКП «Львівелектротранс» Андрій Свіщо.

Приватні перевізники розповідають, що транспортна сфера зараз у критичному стані.

За словами голови асоціації перевізників Львівщини Івана Велійка, станом на сьогодні, усі транспортні підприємства заборгували за паливо понад 6 млн грн.

Розрахунки передали на розгляд посадовцям. Перевізники наголошують, що ці тарифи на проїзд показують цифру, яка має забезпечити нормальну роботу підприємств. Остаточне рішення про підняття цін має прийняти міська рада Львова.

https://www.youtube.com/watch?v=-xFc0ngZI7Y

Нагадаємо, що Мінінфраструктури придбає для Львова трамваї та автобуси.

Слідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.

Читайте також
У Львові відкрили Музей міста
У 18-19 столітті підземелля старої ратуші слугувало складським приміщенням, у часи Другої світової тут було бомбосховище, потім ці підвали пустували.
Loading...
Load next