AstraZeneca відкликала свою ковід-вакцину з ринку

AstraZeneca відкликала свою ковід-вакцину з ринку

Фармацевтична компанія AstraZeneca з власної ініціативи відкликала свою вакцину від коронавірусу з європейського ринку.

Як повідомляє AP інформація про це з’явилася на сайті регулятора ЄС, Європейського медичного агентства.

На сторінці про препарат Vaxzevria з’явилася примітка, що дозвіл про її допуск на ринок "відкликано на запит власника дозволу на продаж". Дозвіл на застосування вакцини у ЄС надали у січні 2021 року. 

Компанія вирішила знімати препарат з продажу не лише у Європі, а й в усьому світі. 

У заяві, яку цитує The Guardian, AstraZeneca пояснила рішення тим, що у світі з’явилося багато більш сучасних вакцин від коронавірусу, краще адаптованих до його нових варіантів, і на тлі цього попит на препарат зник. Вакцина більше не виробляється і не постачається.

Нагадаємо, Роспропаганда намагається зобразити Буданова конкурентом Зеленського

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
В Україні для щеплення населення використали майже всю вакцину AstraZeneca – МОЗ В Україні для щеплення населення використали майже всю вакцину AstraZeneca – МОЗ
У пунктах щеплення станом на 12 травня майже закінчилась вакцина проти коронавірусу AstraZeneca, зарезервована для проведення першої дози щеплення українського населення.
Румунія передала Україні понад 100 тисяч доз вакцини AstraZeneca (фото) Румунія передала Україні понад 100 тисяч доз вакцини AstraZeneca (фото)
Вантаж вакцин передали на прикордонному пункті "Сірет-Порубне". Препарат розподілять між усіма областями України.
Від завтра центри вакцинації проти COVID-19 почнуть працювати в Києві, Львові та Одесі Від завтра центри вакцинації проти COVID-19 почнуть працювати в Києві, Львові та Одесі
У суботу, 29 травня, відкриються центри вакцинації у Києві, Львові та Одесі, пріоритет у них надаватиметься людям похилого віку.
Load next