З Харківщини примусово евакуюють понад 100 дітей

З Харківщини примусово евакуюють понад 100 дітей

Із 36 населених пунктів Харківської області примусово евакуюють 123 дітей.

Про це повідомляє Мінреінтеграції.

Йдеться про дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, разом з їхніми законними представниками. Відповідне рішення погодили члени Координаційного штабу з питань проведення обов’язкової евакуації населення в умовах воєнного стану під головуванням віцепрем’єр-міністерки Ірини Верещук.

Обов’язкову евакуацію у примусовий спосіб 123 дітей планується здійснити із 36 населених пунктів Богодухівського, Ізюмського, Куп’янського та Чугуївського районів. Спочатку евакуйованих планують розмістити у Харкові, а згодом їх прийматиме Волинська область.

До проведення евакуаційних заходів долучаться ЮНІСЕФ, а також організація “СОС Дитячі Містечка”. Віцепрем’єрка наголосила на важливості налагодження каналів комунікації між усіма, хто братиме у цьому участь.

Евакуація проводитиметься протягом 60 діб. Вона здійснюється безоплатно.

За детальнішою інформацією можна звернутися на цілодобову гарячу лінію з питань проведення евакуації у Харківській області за номером: 0 800 339 291. Про бажання евакуюватися також можна повідомити на гарячу лінію Мінреінтеграції 15-48 або написати у месенджери WhatsApp/Telegram/Viber на номер: (096) 078-84-33.

Нагадаємо, Напад росії на Україну: Наразі загальна кількість бойових зіткнень перевищила 50

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
З Ізюма вдалося евакуювати майже 2000 людей (відео) З Ізюма вдалося евакуювати майже 2000 людей (відео)
З міста виїхало 44 автобуси, вони рушають до Дніпра.
Укрзалізниця запускає новий ресурс з повідомленнями про евакуаційні потяги Укрзалізниця запускає новий ресурс з повідомленнями про евакуаційні потяги
Компанія запустила сайт для пасажирів, де можна буде отримати всю актуальну інформацію про евакуаційні рейси
Load next