Бойовика "ДНР" засудили до 6 років ув'язнення - СБУ

Бойовика "ДНР" засудили до 6 років ув'язнення - СБУ
Суд визнав його винним в участі у терористичній організації.

Бойовика «ДНР», який у 2014 році ліквідовував поранених у бою українських військових, засудили до 6 років позбавлення волі. Про це повідомляє СБУ.

У ході слідства вдалося встановити, що мешканець тимчасово окупованого Донецька добровільно вступив до навчального центру НЗФ «ДНР» у м. Слов’янськ. Після його закінчення був призначений на посаду заступника керівника. Він здійснював підготовку бойовиків для незаконних формувань, які брали активну участь у збройному спротиві підрозділам сил антитерористичної операції.

Перебуваючи у складі різних підрозділів НЗФ зловмисник брав активну участь в артилерійських обстрілах позицій Збройних Сил України у районі Донецька, Ясинуватого, Докучаєвська, смт Пантелеймонівка, а також здійснював чергування на військових об’єктах, конвоював затриманих та військовополонених, - йдеться в повідомленні.

Контррозвідники затримали бойовика у жовтні цього року в одному з хостелів столиці, куди він прибув з тимчасово анексованої території АР Крим.

Шевченківський районний суд Києва визнав його винним за ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації) КК України та засудив до 6 років позбавлення волі.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Розчарувався в ідеях "русского міра": СБУ затримала бойовика, що втік з "ЛНР" Розчарувався в ідеях "русского міра": СБУ затримала бойовика, що втік з "ЛНР"
Чоловік повернувся, бо втомився від війни і хотів побачити дружину із дітьми.
На Житомирщині СБУ затримала колишнього «ДНРівця», який намагався влаштуватися на службу в ЗСУ На Житомирщині СБУ затримала колишнього «ДНРівця», який намагався влаштуватися на службу в ЗСУ
У 2019 році чоловік прийняв присягу на вірність т.зв. «днр» та проходив там військову службу.
На в'їзді до Львова прикордонники та СБУ затримали бойовика "ДНР" На в'їзді до Львова прикордонники та СБУ затримали бойовика "ДНР"
У нього виявили мобільні номери операторів рф.
Loading...
Load next