Дискредитували ЗСУ та Україну: СБУ викрила потужну проросійську ботоферму (фото)

Дискредитували ЗСУ та Україну: СБУ викрила потужну проросійську ботоферму (фото)
Крім того, боти виправдовували збройну агресію РФ та підбурювали антивакцинаторські настрої.

Служба безпеки України викрила потужну ботоферму у Чернівцях. Ділки спеціалізувалися на «вирощуванні» бот-акаунтів у соціальних мережах, які вони продавали на чорному ринку. Зловмисники створили і «розкрутили» понад 20 тис. ботів. Про це повідомляє СБУ.

Оперативникам вдалось з'ясувати, що більшість бото-профілів скупили проросійські агітатори. Крім того, акаунти мали довгу історію й були верифіковані у соцмережах – з використанням підроблених паспортів громадян України.

Ботів використовували для дискредитації української держави та Збройних Сил України, для виправдання збройної агресії РФ та підбурювання «антивакцинаторських» настроїв, - йдеться в повідомленн СБУ.

За даними слідства, до групи кібербізнесменів входило близько 15 осіб. Діяльність проводили у спеціально орендованому офісі в Чернівцях.

Фото: СБУ

У ході обшуків, проведених в офісі, де базувалася ботоферма, правоохоронці виявили та вилучили:

  • комп’ютерну техніку із доказами протиправної діяльності;
  • спеціальне програмне забезпечення;
  • майже 6 400 стартових пакетів українських та іноземних мобільних операторів, у тому числі й російських;
  • понад 4 000 платіжних карток українських банків.
Фото: СБУ

Наразі тривають слідчі дії для виявлення та притягнення до відповідальності всіх причетних до схеми осіб.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
СБУ знешкодила ботоферму, яка розповсюджувала антиукраїнський контент (фото) СБУ знешкодила ботоферму, яка розповсюджувала антиукраїнський контент (фото)
Здебільшого поширювали контент, спрямований на посилення протестних настроїв в Україні, у тому числі антивакцинаторських.
На Івано-Франківщині СБУ ліквідувала потужну проросійську ботоферму На Івано-Франківщині СБУ ліквідувала потужну проросійську ботоферму
У СБУ повідомляють, що замовниками послуг були, в основному, клієнти з Росії, і використовували "потужності" ботоферми, коли потрібні були "масштабні спотворення реального стану речей".
У Черкасах СБУ заблокувала ботоферму проросійських пропагандистів (фото) У Черкасах СБУ заблокувала ботоферму проросійських пропагандистів (фото)
Діяльність черкаської ботоферми була спрямована на дестабілізацію ситуації в країні та поширення пропаганди. Також інтернет-агітатори використовували обладнання в інтересах гібридної агресії РФ проти України.
Loading...
Load next