"Звільнення кримських татар": Зеленський запропонував провести в Києві саміт із президентами Туреччини та Азербайджану

"Звільнення кримських татар": Зеленський запропонував провести в Києві саміт із президентами Туреччини та Азербайджану
Володимир Зеленський також акцентував увагу на транспортно-логістичному потенціалі співпраці між країнами.

Президент України Володимир Зеленський під час візиту до Брюсселя зустрівся з президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим. Про це повідомила пресслужба Зеленського.

Зазначається, що глава нашої держави подякував Алієву за підтримку Азербайджаном територіальної цілісності та суверенітету України, а також звернувся щодо можливості його залучення до процесу звільнення осіб, яких незаконно утримує Росія.

Питання звільнення громадян України, передусім кримських татар, яких незаконно утримують у Росії, є одним з моїх ключових пріоритетів. Буду вдячний вам за можливу допомогу у просуванні цього питання, — сказав він.

Також Зеленський зауважив, що в лютому 2022 року святкуватимуть 30-річчя встановлення дипломатичних відносин України з Азербайджаном та Туреччиною.

З огляду на це, президент запропонував провести в лютому в Києві саміт за участю лідерів трьох держав, — повідомили у пресслужбі.

Також президентам вдалося обговорити транспортно-логістичний потенціал для співпраці між державами.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що Ердоган приїде до України на початку наступного року.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
"Стратегічне партнерство": Зеленський та Алієв провели телефонну розмову "Стратегічне партнерство": Зеленський та Алієв провели телефонну розмову
Співрозмовники приділили окрему увагу питанням організації Шостого засідання Ради президентів України та Азербайджану.
"А баба Яга проти!": Росія відкинула пропозицію Ердогана бути посередником між Зеленським та Путіним "А баба Яга проти!": Росія відкинула пропозицію Ердогана бути посередником між Зеленським та Путіним
За словами офіційного представника відомства Марії Захарової, ні про яку посередницьку роль Анкари у врегулюванні ситуації на Донбасі не йдеться.
Ердоган знову заявив про бажання стати посередником між Україною та Росією Ердоган знову заявив про бажання стати посередником між Україною та Росією
Туреччина готова надати максимальну підтримку для зменшення напруги між Україною та Росією та виступити посередником у будь-якому прийнятному форматі за умови згоди на це обох сторін.
Loading...
Load next