Ердоган приїде до України на початку наступного року — Кулеба

Ердоган приїде до України на початку наступного року — Кулеба
Раніше повідомлялось, що Ердоган головуватиме на засіданні Стратегічної ради разом з Президентом України Володимиром Зеленським.

Президент Реджеп Тайїп Ердоган на початку 2022 року відвідає Україну. Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив під час заходу “Дипломатія 2022: Пріоритети Стратегії зовнішньополітичної діяльності” сьогодні у Києві.

На початку року президент Туреччини Ердоган відвідає Україну для проведення Стратегічної ради високого рівня. Це стане наступним кроком для розвитку наших відносин, — сказав міністр.

За словами Кулеби, українсько-турецькі відносини є критично важливими й для безпеки Чорноморського регіону, і для зміцнення обороноздатності України, і для питання боротьби за український Крим.

Своє чергою, президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю італійському виданню La Repubblica заявив, що українці захищатимуть свою країну за будь-яких обставин і від будь-яких замахів, однак Україні бракує підтримки світових лідерів у боротьбі з російською військовою агресією.

Ми захищатимемо нашу землю і наших людей за будь-яких обставин і від будь-яких замахів. Українці не віддадуть своєї свободи ніколи. Тим часом у Москві вже можна відкривати музей із колекцією різних засуджень. Безумовно, ми вдячні за надану підтримку, але колективних зусиль поки що замало, щоб повернути російську сторону не лише до прогнозованої політики, яка базувалася б на повазі до міжнародного права та держав-сусідів, а й просто до змістовних перемовин щодо миру на сході України, — наголосив Зеленський.

Він навів приклад щодо однієї з домовленостей саміту в Нормандському форматі в Парижі 2019 року, якої не виконують досі, – це домовленість щодо полонених.
 

Сотні наших людей утримують у полоні на окупованій території, і Росія дала чітку обіцянку забезпечити повний та безумовний допуск до них міжнародних організацій. Але цього не відбувається, тому що українські полонені перебувають у такому жахливому стані, що Росія не може їх показувати Червоному Хресту, — наголосив президент.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
"Посягання на територіальну цілісність України": СБУ оголосила підозру командиру ПВК "Вагнер" "Посягання на територіальну цілісність України": СБУ оголосила підозру командиру ПВК "Вагнер"
Підозрюваним є російський громадянин, який очолив ПВК для здійснення прихованих військових операцій РФ.
"Буде багато загиблих російських солдатів": Кулеба застеріг Путіна щодо ймовірного наступу на Україну "Буде багато загиблих російських солдатів": Кулеба застеріг Путіна щодо ймовірного наступу на Україну
Міністр закордонних справ України запевнив, що не очікує, що сили НАТО воюватимуть проти Росії разом з українськими військами.
Зеленський запропонував Путіну зустрітись на Донбасі, де йде війна Зеленський запропонував Путіну зустрітись на Донбасі, де йде війна
Президент України записав відеозвернення, яке було присвячене російській агресії. В ньому Володимир Зеленський запропонував президенту країни-агресорки Володимиру Путіну зустрітися "в будь-якій точці Донбасу, де йде війна".
Loading...
Load next