Зустріч Зеленського і Путіна може відбутися у Туреччині: деталі вирішують

Зустріч Зеленського і Путіна може відбутися у Туреччині: деталі вирішують
Про це заявив Президент Туреччини Ердоган.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що там готові провести зустріч президентів України та Росії. Українська сторона погоджується.  

Про це пише "ПравдаТУТ News" з посиланням на турецьке видання Anadolu.

На питання, чи зможе Туреччина зібрати разом Президента Росії Володимира Путіна та Президента України Володимира Зеленського, які ще не зустрічалися, Ердоган сказав, що Путін отримав позитивну відповідь і що він здійснить візит до Туреччини.

Зараз ми визначимося з датою. Ми хочемо провести цю зустріч, щоб зібрати разом Путіна і Зеленського на високому рівні. Наша домовленість із паном Зеленським саме в цьому напрямі. Я вірю, що це дасть можливість новому формату. Надія на це виникла в мене під час зустрічі із Зеленським (у Києві напереродні - ред.), - заявив Ердоган.

"Суспільне" повідомляє, що Президент Володимир Зеленський підтвердив свою готовність зустрітися з російським колегою Володимиром Путіним у "будь-якому форматі". 

Туреччина вже кілька разів пропонувала бути посередником на зустрічі Володимира Зеленського і Володимира Путіна, і Україна вже кілька разів відповідала, що ми згодні на будь-який формат зустрічей, який би дав конкретні результати, — зазначив він.

Водночас сьогодні речник Кремля Дмитро Пєсков заявив, що Путін готовий зустрітися із Зеленським, але є умова — Путіну треба розуміти, що буде в результаті зустрічі.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
"Для зниження напруженості між Росією та Україною": Ердоган запросив Путіна та Зеленського до Туреччини "Для зниження напруженості між Росією та Україною": Ердоган запросив Путіна та Зеленського до Туреччини
Речник Ердогана повідомив, що президент Туреччини найближчими тижнями відвідає Україну для переговорів із Зеленським.
"А баба Яга проти!": Росія відкинула пропозицію Ердогана бути посередником між Зеленським та Путіним "А баба Яга проти!": Росія відкинула пропозицію Ердогана бути посередником між Зеленським та Путіним
За словами офіційного представника відомства Марії Захарової, ні про яку посередницьку роль Анкари у врегулюванні ситуації на Донбасі не йдеться.
Путін шантажував Туреччину через підтримку України Путін шантажував Туреччину через підтримку України
Президент Туреччини сказав президенту України Володимиру Зеленському під час квітневої зустрічі в Туреччині, що президент Росії Володимир Путін пригрозив продовжити заборону на польоти, якщо Туреччина не відмовиться від своїх продажів безпілотних літальних апаратів і підтримки України.
Loading...
Load next