"Для зниження напруженості між Росією та Україною": Ердоган запросив Путіна та Зеленського до Туреччини

"Для зниження напруженості між Росією та Україною": Ердоган запросив Путіна та Зеленського до Туреччини
Речник Ердогана повідомив, що президент Туреччини найближчими тижнями відвідає Україну для переговорів із Зеленським.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган запросив президентів України і РФ до Туреччини, щоб сторони змогли обговорити розбіжності. Про це заявив речник президента Туреччини Ібрагім Калін, передає Daily Sabah.

Він зауважив, що президент Реджеп Таїп Ердоган розмовляв як з президентом Росії Володимиром Путіним, так і з президентом України Володимиром Зеленським.

Насправді він навіть запросив їх обох приїхати до Туреччини, якщо вони хочуть там зустрітися, розібратися в їхніх питаннях і розбіжностях, — сказав речник Ердогана.

Він додав, що "Туреччина залишається доступною ... для зниження напруженості між Росією та Україною".

І ми робимо це як Туреччина, як дружня для Росії та України країна, а також як союзник по НАТО, — додав Калін. 

Своєю чергою держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що безкарність Росії у її агресії проти України розв'яже руки іншим автократіям по всьому світу та стане рецептом підриву демократії, передає "Інтерфакс-Україна".

Звісно, Україна важлива сама собою. Ми багато років підтримували її суверенітет, територіальну цілісність та незалежність — ви чули цю формулу багато разів, — зазначив Блінкен у подкасті Save America, відповідаючи на запитання, чому США приділяє так багато уваги подіям в Україні.

Також пояснив він, значення того, що відбувається, "набагато більше, ніж Україна".

Тому що те, що відбувається — це одна країна, Росія, яка своїми діями каже, що може просто змінювати кордони своїх сусідів силою, може вирішувати за своїх сусідів, якими мають бути їхні рішення, з ким вони можуть вступати до союзів, а не люди цієї країни через їх обраний уряд, — наголосив Блінкен.

Якщо ми залишимо це безкарним, я думаю, ми відкриємо велику скриньку Пандори — і це стосується не лише України. У світі є інші автократичні країни, як Росія, які скажуть: ми теж так робитимемо. І це буде рецепт конфлікту, рецепт хаосу, рецепт людських страждань та рецепт підриву демократії, — підсумував держсекретар США. 

Нагадаємо, раніше Зеленський запропонував провести в Києві саміт із президентами Туреччини та Азербайджану.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Зустріч Зеленського і Путіна може відбутися у Туреччині: деталі вирішують Зустріч Зеленського і Путіна може відбутися у Туреччині: деталі вирішують
Про це заявив Президент Туреччини Ердоган.
"Ми за мир у регіоні": Ердоган офіційно заявив, що Туреччина готова стати посередником між Україною та Росією "Ми за мир у регіоні": Ердоган офіційно заявив, що Туреччина готова стати посередником між Україною та Росією
За словами турецького лідера, для цього Анкара налагодила контакти і з українською стороною, і з президентом РФ Володимиром Путіним.
Кулеба заявив, що Україна вітає пропозицію президента Туреччини стати посередником у переговорах Зеленського та Путіна Кулеба заявив, що Україна вітає пропозицію президента Туреччини стати посередником у переговорах Зеленського та Путіна
20 січня Ердоган заявив, що Анкара хоче організувати зустріч президентів України та РФ, оскільки їхні відносини «засмучують Туреччину».
Loading...
Load next