Виставка в укритті у Львові: мистецтво у часи війни (відео)

Виставка в укритті у Львові: мистецтво у часи війни (відео)
У Рясному-2 підвал одного із житлових будинків перетворився на картинну галерею.

Прийшов в укриття - потрапив на виставку. У Рясному-2 підвал одного із житлових будинків перетворився на картинну галерею. За сприяння голови ОСББ Сергія Лисенка в укритті розвісили роботи на тему війни авторства Олега Денисовця. Близько 20 картин намальовані на гутному склі та полотні спеціальними акриловими фарбами.

Я хотів наповнити ці стіни чим швидше, щоб було людям більше що згадалось, то насправді тут збирається дуже багато людей. І чим більше робіт, тим ясно, що то більше займає часу на розглядання, ніж на сумні думки. І я собі так вирішив, що це буде до тих пір, поки триватиме війна, до закінчення війни, до нашої повної перемоги, - каже Олег Денисовець, художник.

На картинах можна побачити різні ситуації, які ставалися під час російсько-української війни: від бандера-смузі до людей, які покидають свої домівки через напад рашистів.

Відкрилася виставки буквально на 3день після початку війни. І я вже після того почав збільшувати й збільшувати к-сть робіт. І оця одна з найперших називається коктейль «бандера-смузі».

До слова, незабаром у сховищі вивісять дитячі роботи, які маленькі художники створюють в укритті під час повітряних тривог.

Ракета летить на російський танк і привид Києва. На ньому Харків, Київ, Полтава, Львів. І тут на російський корабель всілякі хвилі, три великі хвилі летять, - пояснює Дмитро Федаш, львів’янин.

Мені ідея сама припала. Це росія. Це ну типу карта світу після війни. Росія вона буде взагалі скреслена. Білорусь зі всього світу. Україна буде дуже виділена. Крим буде наш, і всі інші країни будуть так само, як були, - додає Марія Федаш, львів’янка.

Художник Олег Денисовець переконаний: порушувати питання війни зараз важливо, проте не менш важливо не нагнітаючи передавати ситуацію через мистецтво.

Ми маємо те проговорювати ту ситуацію. І я малюю це з таким оптимізмом. І все ж таки це є така візуалізація, можна так сказати. Тому, що думка матеріальна, Якщо ми думаємо про нашу перемогу, то так воно й буде, я в цьому впевнений, - розказує художник Олег Денисовець.

До слова, митець анонсував іще одну картину, яку планує вивісити у сховищі напередодні Великодня.

https://youtu.be/3PavOtVKs74

Підтримай нас на Patreonhttps://www.patreon.com/pravdatutlviv  
Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Українські військові пройшли підготовку до застосування NLAW (відео) Українські військові пройшли підготовку до застосування NLAW (відео)
Тренували військовослужбовців ЗСУ британські інструктори.
Історії біженців, що шукають порятунок (відео) Історії біженців, що шукають порятунок (відео)
За 7 днів російсько-української війни Львівщина прийняла більш ніж 40 тисяч переселенців та понад 100 тисяч біженців виїхало до Польщі.
У Львові від пневмонії помер ветеран АТО Юрій Досяк У Львові від пневмонії помер ветеран АТО Юрій Досяк
Він пройшов Іловайський котел і 119 днів полону.
Loading...
Load next