"Щоб захистити наших хоробрих медиків": з Британії до України відправлять 30 броньованих "швидких"

"Щоб захистити наших хоробрих медиків": з Британії до України відправлять 30 броньованих "швидких"

До України з Британії відправлять 30 броньованих "швидких", придбаних на зібрані на інтернет-платформі кошти.

Про це повідомило посольство України в Британії.

Ми вирішили спрямувати частину коштів, зібраних через платформу withukraine.org, на закупівлю не лише звичайних "швидких", але й броньованих, щоб захистити наших хоробрих медиків, - йдеться у заяві.

Всього придбали 30 автомобілів, 15 з них почнуть переправляти в Україну на початку тижня. 

Також литовський клуб журналістів (LJA) зібрав на акції «Подаруй автомобіль Україні» 33 авто і передав українським захисникам. 

Про це повідомляє Національна спілка журналістів України (НСЖУ).

Зазначається, що литовці дарують автомобілі українським воїнам: і бізнес, і автоспорт приєднується до Литовського клубу журналістів (LJA), який оголосив акцію «Подаруй автомобіль Україні».

Тільки за перший тиждень кампанії нам запропонували стільки машин, що ми відбирали кращі тринадцять за допомогою членів клубу, – повідомив президент LJA Валдас Валюкявічус.

Анонсована в автоспільноті кампанія отримала широкий резонанс і підтримку. Наприклад, гонщик Аурімас Онушкявічюс, який має власний транспортний бізнес, запропонував повністю безкоштовно перевезти автомобілі, призначені для боротьби з агресором в Україні.

Також Валюкявічус зазначив, що заклик литовців дійшов до фінських ЗМІ. В LZA дзвонять не тільки литовці, а й фіни, які також хочуть подарувати свої автомобілі українцям.

Нагадаємо, раніше лондонські таксисти розповіли як допомогли українським біженцям.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Loading...
Load next