Я не думаю, що людей задовольнить мир на будь-яких умовах, тому що це велика рана, — Зеленський

Я не думаю, що людей задовольнить мир на будь-яких умовах, тому що це велика рана, — Зеленський

Президент України Володимир Зеленський вважає, що мир з Росією може бути на умовах української сторони, при збереженні незалежності. За його словами, будь-яка війна повинна завершуватися миром.

Про це він заявив інтерв'ю для AP, передає РБК-Україна.

Люди приймуть мир у будь-якому випадку, тому що люди хочуть, щоб ця війна завершилася. На наших умовах, умовах незалежності, умовах України. Але тим не менш я впевнений в тому, що є люди, які ...кожна сім'я щось втратила... Я не думаю, що їх задовольнить мир на будь-яких умовах, тому що це велика рана. Але якщо ми говоримо не емоційно, ми повинні розуміти, будь-яка війна повинна завершитися миром або завершиться мільйонами жертв. І все одно навіть там, де мільйони жертв, все приходить до миру, - зазначив Зеленський.

Інші головні тези:

Маріуполь – це серце цієї війни. І воно б’ється. Проте якщо воно перестане битися, в нас будуть слабші позиції. Що міцніша наша позиція в Маріуполі, то міцніша наша позиція на сході держави. І якщо наші позиції будуть більш міцними, то в нас будуть переваги за столом перемовин.

Якби ми були у НАТО, цієї війни не було б. Або вона по-інакшому б розгорталася. В нас було б плече потужних сусідів – ми разом могли б воювати. Але ми певні, що війни все ж таки б не було.

Зеленський також зазначив, що він бачить, як в деяких європейських політиків змінюється позиція та додав: «Але ми бачимо ціну цих змін. Чому не можна було раніше?».

Нагадаємо, раніше Урсула фон дер Ляйєн вручила Зеленському опитувальник для надання Україні статусу кандидата в ЄС.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Арестович вважає, що Росія не готова говорити з Зеленським про ситуацію на Донбасі Арестович вважає, що Росія не готова говорити з Зеленським про ситуацію на Донбасі
Спікер України у Тристоронній контактній групі Олексій Арестович повідомив, що не бачить готовності та прагнення Росії розмовляти із Володимиром Зеленським.
"Я не збираюсь розмовляти з терористами": Зеленський відповів на пропозицію Путіна "Я не збираюсь розмовляти з терористами": Зеленський відповів на пропозицію Путіна
Володимир Зеленський відреагував на пропозицію російського президента щодо переговорів з ватажками ЛНР та ДНР. Президент України різко відкинув пропозицію Путіна щодо обговорення питання війни на Донбасі з представниками "народних республік".
Loading...
Load next