Урсула фон дер Ляйєн вручила Зеленському опитувальник для надання Україні статусу кандидата в ЄС

Урсула фон дер Ляйєн вручила Зеленському опитувальник для надання Україні статусу кандидата в ЄС

Заявка України на вступ до Євросоюзу може бути подана Раді ЄС вже влітку 2022 року. За словами президентки Єврокомісії Урсули фон дер Ляйєн, підготовка в найкоротші терміни висновку про готовність України до членства в ЄС є її метою.

Зазвичай минають роки, перш ніж Рада ЄС прийме заявку на членство, але Україна зробила це за тиждень або два, і я закликаю рухатися вперед якнайшвидше… Наша мета – представити заявку України Раді цього літа, – сказала фон дер Ляйєн під час поїздки в Україну, повідомляє Reuters.

Крім того, вона пообіцяла докласти зусиль для того, щоб Україна "вийшла з війни демократичною країною".

Урсула фон дер Ляєн передала президенту України Володимиру Зеленському анкету про членство України в Європейському Союзі.  Зеленський запевнив її, що Україна буде готова з відповідями за тиждень.

Росія зануриться в економічний, фінансовий і технологічний занепад, а Україна йде до європейського майбутнього, це те, що я бачу, — додала голова Єврокомісії.

Нагадаємо, раніше посол Литви повернувся до Києва.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Байден поговорив з європейськими лідерами перед відеоконференцією Путіним Байден поговорив з європейськими лідерами перед відеоконференцією Путіним
Президент США поговорив із лідерами Німеччини, Італії, Франції і Британії .
Рада ЄС збереться через російську агресію: запросили Україну Рада ЄС збереться через російську агресію: запросили Україну
У понеділок, 19 квітня, Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба візьме участь в онлайн-засіданні Ради ЄС у закордонних справах.
Loading...
Load next