Франція надасть Україні додаткові самохідні гаубиці Caesar, – голова МЗС Франції (відео)

Франція надасть Україні додаткові самохідні гаубиці Caesar, – голова МЗС Франції (відео)
Крім того, Франція також передасть насіння культур, пожежні машини та карети швидкої допомоги.

Франція надасть Україні додаткову партію самохідних артилерійських установок (САУ) CAESAR. 

Про це на спільному брифінгу з главою МЗС України Дмитром Кулебою повідомила міністерка Європи та закордонних справ Франції Катрін Колонна.

Ми вже давно маємо контакти з українською владою і постійно знаємо, які є потреби з українського боку, які в нас є можливості для того, щоб відповісти на ці заявки. Нагадаю, що нещодавно президент Франції Еммануель Макрон підтвердив такий запит від президента України Володимира Зеленського продовжувати нашу допомогу у військовому плані. Як ви знаєте, пане міністр, скоро будуть нові поставки САУ Caesar, і ми будемо продовжувати в цьому контексті співпрацю, – сказала глава МЗС Франції.

Міністерка додала, що, крім того, Франція також передасть насіння культур, пожежні машини та карети швидкої допомоги.

Дмитро Кулеба, своєю чергою, зазначив, що потреба у наданні Україні додаткових артилерійських систем 155-го калібру залишається надзвичайно актуальною для перемоги у битві на Донбасі.

Нагадаємо, Ганна Маляр пояснила, чому зброя так довго їде до України.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Кулеба заявив, що РФ відвела від кордону з Україною лише 12 тисяч військових із ста тисяч Кулеба заявив, що РФ відвела від кордону з Україною лише 12 тисяч військових із ста тисяч
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що про реальне відведення російських військ від кордону не може йтись, оскільки зі 100 тисяч бойовиків наразі відвели лише 12.
Рада ЄС збереться через російську агресію: запросили Україну Рада ЄС збереться через російську агресію: запросили Україну
У понеділок, 19 квітня, Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба візьме участь в онлайн-засіданні Ради ЄС у закордонних справах.
Кулеба закликав Європейський Союз вжити заходів щодо попередження чергової агресії Росії Кулеба закликав Європейський Союз вжити заходів щодо попередження чергової агресії Росії
Кулеба розповів Боррелю про безпекову ситуацію на Донбасі, в Криму та вздовж українських кордонів.
Loading...
Load next