Як ввозити валюту, якщо повертаєшся до України: поради

Як ввозити валюту, якщо повертаєшся до України: поради

У Національному банку нагадали актуальні вимоги до ввезення валютних цінностей на територію України тим українцям, які сьогодні ухвалюють рішення повертатися з-за кордону додому. Пише УНН.

Фізичні особи можуть переміщувати через митний кордон України готівкову валюту і банківські метали без письмового декларування митному органу в сумі/вартістю, що не перевищує в еквіваленті 10 000 євро, - вказали у НБУ.

Письмове декларування здійснюється, якщо ви переміщуєте гривню, іноземну валюту та банківські метали у сумі, що дорівнює або перевищує еквівалент 10 000 євро. У такому разі необхідно декларувати повну суму.

Переміщувати валюту через кордон можуть і неповнолітні.

Неповнолітні особи мають право на транскордонне переміщення валютних цінностей у сумі/вартістю, встановлених валютним законодавством. Тобто так само потрібно декларувати валютні цінності, якщо їх вартість перевищує 10 000 євро. Письмове декларування від імені особи, яка не досягла 16-річного віку, здійснюється її законним представником, - повідомили у Нацбанку.

При цьому обмеження щодо максимальної суми/вартості валютних цінностей, які фізична особа може ввозити на митну територію України, не передбачені законодавством.

Звертаємо вашу увагу, що нормативно-правові акти НБУ не вимагають подання підтвердних документів про зняття/придбання/обміну валютних цінностей для їхнього ввезення в Україну, тоді як при вивезенні цінностей з країни підтвердні документи надавати потрібно, - зауважили у НБУ.

Нагадаємо, що у Маріуполі окупанти влаштовують сміттєзвалища у дворах багатоповерхівок - є загроза спалаху епідемії.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Верховна Рада ухвалила проєкт держбюджету на 2022 рік Верховна Рада ухвалила проєкт держбюджету на 2022 рік
Сьогодні, 2 листопада, Верховна Рада в першому читанні ухвалила проєкт державного бюджету на наступний рік.
У Дії запустили важливу функцію — push-повідомлення про кредити чи перевірку кредитної історії У Дії запустили важливу функцію — push-повідомлення про кредити чи перевірку кредитної історії
Як працює функція Федоров розповідає у відео.
У Києві митники затримали елітну "євробляху" - Lamborghini Aventador за 600 тисяч євро (фото) У Києві митники затримали елітну "євробляху" - Lamborghini Aventador за 600 тисяч євро (фото)
Елітний спорткар Lamborghini Aventador за 600 тисяч євро, ввезли з Польщі в лютому 2020 року і ще досі не розмитнили.
Loading...
Load next