У Маріуполі окупанти готують фейкові докази "звірств ЗСУ" – радник мера

У Маріуполі окупанти готують фейкові докази "звірств ЗСУ" – радник мера

Російські окупанти готують фейкові докази того, що Маріуполь нібито знищили українські військові. Повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

росія в Маріуполі готує найбільшу підробку "свідчень свідків" про те, що Маріуполь було знищено українськими військовими. Свідчення будуть підготовлені власноруч мешканцями Маріуполя, що залишились в місті, у письмовій формі, — написав Андрющенко.

Для проведення такої операції російські окупанти оголосили початок реєстрації на компенсацію за знищене житло та/або втрату члена родини. За житло – 500 тис. рублів (орієнтовно 6 тис. доларів США), за загиблого члена родини – 3 млн. рублів. (орієнтовно 33 тис. доларів США)

Реєстрацію заяв на компенсацію проводять в приміщенні школи №9. Однак, при поданні власноруч складеної письмової заяви маріупольці мають обов’язково зазначити, що майно "було знищено українськими військовими", а близьких "вбито українською армією". В разі відсутності / відмови такої позначки окупанти повідомляють, що ніяка компенсація проведене не буде. З урахування психологічного тиску та стану інформаційної блокади маріупольці в надії подають заяви з відповідними примітками.

Зрештою росія отримує десятки тисяч власноруч складених письмових "свідчень" про "звірства української армії". Які має використати для впливу на міжнародну думку, у т.ч. з широким розголосом через пропагандистські медіаканали, що продовжують свою діяльність на території країн ЄС.

В реальності проведення подібної компенсації не можливо. Лише на виконання цих обіцянок маріупольцям росія має витратити не менш 2,5 млрд. доларів США. Що в поточному стані економіки росії неможливо.

Нагадаємо, що "Наступною разу полетить "коктейль Молотова": будівлю окупаційної влади в Криму облили блакитною і жовтою фарбою (фото).

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Loading...
Load next