Україні потрібно зосередитися на визволенні Півдня, — американський політолог

Україні потрібно зосередитися на визволенні Півдня, — американський політолог

Найбільш реалістична стратегія на цей час для України - зосередитися на Півдні, знову відкрити доступ до Чорного моря, повернувши Херсон і порти на Азовському морі. Це важливіше, ніж Донбас.

Таку думку виданню DW висловив філософ і політолог Френсіс Фукуяма.

За його словами, повернення Донбасу буде досить важко здійснити в найближчі кілька місяців.

До кінця літа ми можемо побачити реальний прогрес на Півдні. Для України це дуже, дуже важливо - відновити доступ до чорноморських портів, щоб відновити експорт всіх своїх сільськогосподарських товарів, розірвати російську блокаду Одеси. Я собі це так уявляю, що саме на цьому вони збираються зосередитися, - каже політолог.

Він зазначив, що ЗСУ вже почали наступ в районі Херсона і домоглися там деякого прогресу.

Якщо, скажімо, до вересня або жовтня вони дійсно звільнять цей район, то це закладе передумови для початку серйозних переговорів про припинення вогню. Але я не думаю, що українці зможуть домогтися їх до того, як відкриють доступ до зовнішнього світу по Чорному морю, - зазначив Фукуяма.

Нагадаємо, раніше окупаційна влада в Херсоні виїхала з будівлі ОДА.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
США виділять Україні 150 мільйонів доларів на військову допомогу США виділять Україні 150 мільйонів доларів на військову допомогу
Конгрес Сполучених Штатів Америки ухвалив надання додаткових 150 мільйонів доларів допомоги Україні. Зокрема кошти направлять на покращення ситуації у сфері військової безпеки.
Хомчак заявив, що ЗСУ готові до загострення воєнної ситуації на сході України Хомчак заявив, що ЗСУ готові до загострення воєнної ситуації на сході України
Збройні сили Україні готові до швидкого реагування на ймовірні провокації Росії уздовж українсько-російського кордону та в зоні ООС.
Loading...
Load next