"Головним пріоритетом на зустрічі НАТО буде посилення ППО України" – Столтенберг

"Головним пріоритетом на зустрічі НАТО буде посилення ППО України" – Столтенберг

Головним пріоритетом на зустрічі міністрів оборони країн НАТО у форматі "Рамштайн", яка відбудеться сьогодні у Брюсселі, стане посилення протиповітряної оборони України. Про це перед початком зустрічі заявив журналістам Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

Сьогодні відбудеться зустріч з міністром Резніковим в очолюваній США контактній групі по Україні, а також вечеря з міністрами НАТО, де ми обговорюватимемо, як посилити підтримку України. І головним пріоритетом буде посилення протиповітряної оборони для України, – заявив Столтенберг.

Генсек НАТО підтримав рішення союзників Альянсу надавати Україні системи ППО. 

Я думаю, ми всі побачили, чому це так важливо. Жахливі невибіркові атаки на українські міста, вбивства мирних жителів, руйнування громадянської інфраструктури. Зокрема, напади на енергетичну інфраструктуру – це серйозно, оскільки ми наближаємося до зими. Все це свідчить про термінову необхідність посилення протиповітряної оборони України. Союзники забезпечили протиповітряну оборону, але нам потрібно ще більше. Нам потрібні різні типи ППО, системи ППО малої та великої дальності для захисту від балістичних ракет, крилатих ракет, безпілотників – різні системи для різних завдань. (...) Україна – велика країна, багато міст. Тому нам потрібно нарощувати масштаби, щоб допомогти Україні захистити ще більше території від жахливих російських атак, – заявив Столтенберг.

Нагадаємо, що Байден назвав путіна "раціональним гравцем, який прорахувався".

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Зеленський і генсек НАТО обговорили ситуацію навколо України Зеленський і генсек НАТО обговорили ситуацію навколо України
Президент України Володимир Зеленський 19 січня провів телефонну розмову з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом. Основною темою бесіди стало обговорення безпеки навколо України.
Росія вимагає виведення сил НАТО з Болгарії та Румунії у своїх "гарантіях безпеки" Росія вимагає виведення сил НАТО з Болгарії та Румунії у своїх "гарантіях безпеки"
Росія та Захід зайняли безкомпромісну позицію під час переговорів минулого тижня, щоб обговорити напруженість навколо України. У той час, як Москва вимагала зупинити розширення НАТО, Вашингтон та його союзники категорично відкинули такі вимоги.
"Суперечать європейському порядку безпеки": президент Фінляндії відреагував на вимогу Росії щодо нерозширення НАТО "Суперечать європейському порядку безпеки": президент Фінляндії відреагував на вимогу Росії щодо нерозширення НАТО
Він закликав ЄС відігравати активнішу роль у консультаціях щодо європейської безпеки.
Loading...
Load next